SRBIN PAO ZBOG PLJAČKE DRAGULJA U MONTE KARLU: S Hrvatom i Rumunkom ukrao dijamante od 1,3 miliona evra! Ovako su navukli juvelira

Državljanin Hrvatske (27) i Rumunka (28) uhapšeni su u Rimu zbog sumnje da su prodavcu dijamanata iz Monte Karla ukrali dragulje vredne 1,3 miliona evra, javlja Kurir.

U istoj akciji lisice su stavljene Srbinu (41) i Italijanu (72), za koje se sumnja da su imali određenu ulogu u pljački.

Kako prenose italijanski mediji, plan je razrađen u junu ove godine, kada je prodavca nakita pozvao čovek koji je izrazio želju da bude posrednik u kupovini dijamanata u ime stranih kupaca.

– Nakon telefonskog razgovora između njih, usledili su brojni sastanci i večere u Milanu, gde su posrednici i kupci – Hrvat i Rumunka – razgovarali o kupovini serije dragulja. Prvi pokušaj krađe desio se u hotelu u Rimu, ali nije bio uspešan. Osumnjičeni su taj sastanak s prodavcem iskoristili da pridobiju njegovo poverenje – navodi izvor lokalnih medija.

– Tako je policija nazvala prevaru koja se obavlja uplatom lažnih novčanica, a koja se pokazala korisnom za kriminalce – podvlači izvor.

Međutim, grupa je mesec dana kasnije s prodavcem nakita dogovorila još jedan sastanak u luksuznom hotelu u Rimu.

– Državljanin Hrvatske predstavio se zlataru kao mušterija iz Rusije, dok je Rumunka tvrdila da je stručnjak za drago kamenje i njen zadatak je bio da izabere robu. Njih dvoje su se s prodavcem dogovorili da kupe pet dijamanata za 1.346.000 evra. Dok je „ruski kupac“ stajao za šankom, zamolio je prodavca da otprati Rumunku do hotelske sobe kako bi mogla da proveri autentičnost dijamanata. Kada je ušao u sobu, prodavac je stavio dragulje na krevet i žena je izabrala pet od šest. One koje je odabrala stavila je u somotnu kesu boje karamele i zalepila je lepljivom trakom, tražeći od prodavca da joj donese olovku da zapečati omot – objašnjava sagovornik lokalnih medija.

Rumunka je tada, kako se navodi, iskoristila nepažnju prodavca.

– Zamenila je prave dijamante lažnim i pozvala zlatara da ih vrati u sef u sobi. Potom su zajedno sišli u predsoblje i pridružili se „ruskom kupcu“, koji je u međuvremenu izašao iz hotela da donese torbu u kojoj su bili evri u apoenima od 200 evra. Taj novac su predali prodavcu i otišli. Međutim, zlatar je ubrzo shvatio da je novac lažan i odmah otrčao u sobu da proveri šta je s dijamantima. Tada je shvatio da su zamenjeni lažnim – podvlači izvor italijanskih medija.

Policija je odmah pokrenula potragu za osumnjičenima i uspela je da ih identifikuje.

Službenici su upali u njihov stan, u kojem su zatečeni Srbin i vremešni Italijan.

– U stanu su nađeni skupoceni satovi, dragulji, ali i materijal koji su koristili tokom prevare. Takođe, Srbin i Italijan imali su lažna dokumenta i falsifikovane pečate. Sumnja se da su i oni imali određenu ulogu u pljački, budući da su bili u stanu uhapšenih. Veruje se da je Srbin bio zadužen za izrađuje lažna dokumenta – kaže izvor medija.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare