PALA KRIMINALNA GRUPA: U toku pretresi u Beogradu, Šapcu i Bogatiću 

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje finansijskog kriminala – Odsek za suzbijanje falsifikovanja novca i drugih sredstava plaćanja uhapsili pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i delo falsifikovanje novca.

– Slobode su lišeni M.M., S. I., M.R. M.J. i M.M dok se jedna osoba nalazi u bekstvu – saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Ova organizovana kriminalna grupa, kako se navodi, delovala je u periodu od aprila do danas na taj način što je u stanu u Šapcu napravila štampariju za pravljenje lažnog novca sa svom pratećom opremom u kojoj je pravila lažan novac u svim fazama izrade. – Lažan novac koji su štampali bio je u valuti evro i dinar u apoenima od 100 i 500 evra odnosno 2.000,00 dinara. Ova organizovana kriminalna grupa je lažni novac stavljala u opticaj na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore, Grčke i Italije – navodi tužilaštvo.

Sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa za manje od sedam meseci stavila u opticaj oko od 15 miliona dinara lažnih novčanica, u dinarskoj protivvrednosti.

– U toku su pretresi na više lokacija u Šapcu, Beogradu i Bogatiću. Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal – navodi se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare