POVREĐENI ZATVORENIK IZ NIŠA SE BORI ZA ŽIVOT: Muškarac služi kaznu zbog krađe, istražuje se šta mu se dogodilo! NAĐEN U KUPATILU

Osuđenik A. K. (76) koji je pod nerazjašnjenim okolnostima povređen u petak u kupatilu zatvorske bolnice u KPZ Niš, nalazi se u teškom opštem zdravstvenom stanju, saznajemo u Univerzitetsko kliničkom centru.

– On ima povrede opasne po život, ali grupa lekara prati njegovo zdravstveno stanje. Pacijent je priključen na mehaničku ventilaciju. Pored njegovog kritičnog stanja lekari i medicinsko osoblje sve daju od sebe da ga spasu od povreda – rečeno nam je u UKC Niš.

Podsetimo, A. K. je u petak pronađen u kupatilu u zatvoru, a u istragu su uključeni policija, tužilaštvo i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

– U petak 30. septembra osuđeniku A. K. je pozlilo i pao je u kupatilu zavodske bolnice KPZ Niš, gde je lečen. Druga osuđena lica su odmah o tome obavestila komandira. Zavodski lekar je odmah reagovao zbog prirode bolesti od kojih je A. K. lečen i pozvao je istog trena Hitnu pomoć koja ga je odvezla u Klinučki centar – rekli su za Kurir iz UIKS i dodali:

– Nakon dobijenih rezultata sa skenera u ponedeljak, 3. oktobra, gde je ustanovljeno naprsnuće rebara, a s obzirom da je reč o osobi koja ima 76 godina, Uprava zavoda je odmah obavestila policiju i tužilaštvo o sumnji da je počinjeno krivično delo. Ispitana su sva lica sa sprata zavodske bolnice gde je A. K. bio smešten, obavljen je uvid u video-nadzor i u ovom trenutku su protiv dvojcie osuđenika podnete disciplinske prijave. Uprava zavoda će uvek, kao i do sada, blisko sarađivati sa policijom i tužilaštvom na utvrđivanju svih okolnosti – dodali su iz UIKS.

.Kako nezvanično saznajemo, povređeni zatvorenik je teško bolestan već nekoliko meseci, zbog čega je i smešten u zatvorsku bolnicu, a dvojica zatvorenika su, navodno, trebala da mu pomognu da se okupa.

Kako je Kurir saznao, povređeni zatvorenik nalazio se na izdržavanju petogodišnje zatvorske kazne zbog krađe.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare