Dešava se ono na šta je Vučić UPOZORAVAO: Totalni rat zbog energenata, rumunska policija upala u NIS

Aleksandar Vučić upravo je danas pričao da je situacija u Evropi, zbog energenata, veoma ozbiljna i za građane i za kompanije

Rumunska policija upala je u sedište NIS Petrola u Temišvaru u ponedeljak ujutru zbog sumnje da su informacije u vezi sa rezervama nafte u toj zemlji stigle do Beograda i Moskve, iako je NIS imao obavezu da o tim otkrićima obavesti rumunsku državu, navode mediji.

Ovo je samo potvrda onoga na šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odavno upozoravao, a to je da se dešava totalni rat oko energenata i da će se meriti svaka akcija i zloupotrebljavati svaka informacija.

Kako prenose rumunski mediji, Brigada za organizovani kriminal vrši pretrese u kancelarijama kompanije NIS Petrol i u domovima zaposlenih te kompanije u Temišvaru i Bukureštu.

Ukupno se vrši devet pretresa, a iz kancelarija istražitelji su odneli nekoliko kompjutera i dokumenata.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić upravo je danas pričao da je situacija u Evropi, zbog energenata, veoma ozbiljna i za građane i za kompanije.

– Ljudi još nisu osetili pravu krizu, ali smo je osetili mi u državnom aparatu. Sve što smo u poslednjih godina uradili kako treba, što smo izdigli zemlju, ali sve može da nestane za šest meseci, ne našom krivicom. Naša krivica je nula. Nije pitanje da li ćemo mi imati gasa za naša domaćinstva, pitanje je šta ćemo sa kompanijama – rekao je tada Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare