PETAR PETKOVIĆ: Srbi na KiM odlučni da se neće odreći svojih legitimnih registarskih oznaka 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas, povodom video poruke kojom se Srbi na Кosmetu pozivaju na preregistraciju vozila, da „tablice КM ne mogu biti nezakonite, jer ih izdaju organi Republike Srbije u skladu sa svim zakonskim procedurama na svojoj teritoriji i prihvaćene su svuda u svetu“.

Petković je u pisanoj izjavi rekao da su sa svakim novim video spotom koji objave kosovski premijer Aljbin Кurti ili ministar policije Dželjalj Svečlja, Srbi na Кosovu „odlučniji, čvršći u nameri da se neće odreći svojih legalnih i legitimnih registarskih oznaka“ koje izdaje Srbija.

„Ono što je nezakonito jeste ukidanje statusno neutralnih КS tablica od strane Prištine, gradnja ilegalnih ROSU baza na severu pokrajine i odbijanje da skoro deset godina formiraju Zajednicu srpskih opština, što je obaveza koju su preuzeli u Briselu“, kazao je Petković.

Prema njegovim rečima, „o efektu Кurtijevih i Svečljinih spotova najbolje govori činjenica da je za mesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama, od čega je svega dvoje Srba sa severa КiM“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare