„SAD NAM NUDILE REFERENDUM NA KOSOVU, ODBILI SMO!“ Kojčić: Neuvođenjem sankcija Rusiji pokazali da SRBI NE PRISTAJU NA ULTIMATUME!

Evropski parlament pozvaće Evropsku Uniju da ne nastavi pregovore sa Srbijom ako se Beograd ne uskladi sa spoljnom politikom EU I ne uvede sankcije Rusiji. Brisel, ali I Sjedinjene Američke Države navodno nemaju više strpljenja za Srbiju.

Amerika smatra da nijedna zemlja ne bi trebalo da proširuje saradnju sa Rusijom, a povod je bio odluka Ministarstva spoljnih poslova da potpiše plan konsultacija sa ruskim ministarstvom.

Šta Srbija može da očekuje i kako će odluke uticati na sve sfere života građana odgovarali su gosti jutarnjeg programa diplomata Branko Branković i publicista Dragoljub Kojčić.

– SAD nemaju strpljenja za naše neuvođenje sankcija Rusiji zato što same gube tlo pod nogama. Predsednik Vučić je na Generalnoj skupštini UN svu tu evropsku elitu i politički i diplomatski išamarao i pokazao da su hipokrite. Evo, sad slušamo kako ne priznaju rezultate referenduma u Ukrajini, a itekako su prihvatili nezavisnost Kosova. Bio sam član delegacije u Rambujeu gde su nam nudili papir gde se nudi održavanje referenduma na Kosovu. Tada smo Kristoferu Hilu, današnjem ambasadoru, rekli da može, ali samo ako se održi na teritoriji cele Srbije. Pazi, majku mu – kaže Branković.

– Morali bismo da učinimo još jedan napor da ukažemo na pizmu prema Srbiji. Sad je kampanja da nas diskvalifikuju iz pregovora. Nesrazmerno je veliki pritisak EU u odnosu na značaj Srbije. Razumeo bih da smo reda veličine Kine, ali niti mi principijelno stojimo na ruskoj strani već na strani međunarodnog prava. Međutim, to je indukovano od dela nepatriotske opozicije u Srbiji koja koristi da diskredituje Vučića. Šta Srbija neuvođenjem sankcija doprinosi Rusiji? Ništa. Ali pokazuje svojim građanima da mi nismo narod kom se nabacuju ultimatumi – rekao je Kojčić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare