PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA MANUELOM SARACINOM: Najvažnija tema bila dijalog Beograda i Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Vlade Savezne Republike Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom.

„Dobar sastanak sa Manuelom Saracinom na kojem smo razgovarali o razvoju situacije u regionu sa posebnim akcentom na stanje na Kosovu i Metohiji, kao i o drugim aktuelnim pitanjima“, poručio je predsednik Vučić.

„Posebno smo se osvrnuli na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i na pripreme dokumenata i značaj samog sastanka u okviru Berlinskog procesa, kao i na ostvarivanje prava na četiri slobode – slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala, a ponovio sam da je Srbija posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova na Balkanu, kao i da će nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet uz dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava“.

Predsednik Vučić je u razgovoru istakao da „Srbija ceni i podržava Berlinski proces, kao format koji na konkretan način daje podstrek evrointegracijama Zapadnog Balkana“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare