PRED SUDOM PRIZNALI DA SU SE DRUŽILI SA VUKOTIĆEVIM UBICOM, A SADA SE SVE SAZNALO: Žuti branio Belivuka, nazivao ga KUMOM

Veljko Belivuk juče je za govornicom Specijalnog suda u Beogradu potvrdio da poznaje uhapšenog Radoja Živkovića, zvanog Žuti, rođaka vođe kavčana Radoja Zvicera, a o ovom odnosu je prethodno u februaru 2021. Žuti u jednim bosanskim novinama „branio čast kuma Velje Nevolje“, doduše, anonimno.

Nikšićanin Radoje Živković, podsetimo, uhapšen je u spektakularnoj akciji turske policije 16. septembra u Istanbulu zbog sumnje da je zajedno sa sugrađaninom Zdravkom Perunovićem i još deset pripadnika klana učestvovali 8. septembra u likvidaciji Jovana Vukotića, šefa škaljarskog klana. Naime, istražitelji sumnjaju da su Živković i Perunović dali Vukotićevim egzekutorima milion i po evra.

Da Belivuk i Miljković poznaju Živkovića i da su bili u dobrim odnosima, priznali su juče u sudnici. Živković je suprug Aleksandre Živković, koja je inače, saslušana kao svedok jer je vlasnica placa i kuće u Surduku gde je spaljen Goran Mihajlović.

– Poznajemo ga, družili smo se, uhapšen je u Istanbulu i njen je muž, ali to ne dokazuje da smo izvršili krivično delo – rekao je juče navodno Miljković u sudnici.

Nikšićanin Radoje Živković je navodno posle hapšenja kuma Veljka Belivuka 4. februaru 2021. za jedan bosanski portal optužio vlasti u Srbiji da su Belivuku sve „namestili“, kao i da je ona „humanitarac i ljudina“.

– Belivuk ni mrava ne bi zgazio, on je ustvari jedan humanitarac, a ne vođa kriminalnog ganga! Novinari su napravili takav mit o tom čoveku da je kasapin. Koliko je samo usta hranio moj kum i koliko je samo humanitarnih akcija pokrenula južna tribina. Nadam se da će izaći za šest, sedam meseci – piše u intervuju koji je anonimno, navodno, dao Belivukov kum.

Međutim, kasnije su mediji objavili da zapravo iza intervjua stoji Živković koji se predstavio kao Belivukov kum.

Takođe, u tom svom obraćanju Živković je naveo da vodi Partizanovu stranicu na Instagramu i da se bavi promocijom i prodajom rekvizita kluba Partizan.

– Belivuk je grobarski svetac, najmudrija grobarska glava. Čovek koji je digao tribinu iz blata i napravio od nje najjaču tribinu u Evropi – rekao je Belivukov kum u intervju.

– Ja se nadam da će izaći za šest, sedam meseci pa da krene da tuži sve medijske naslove bez dokaza. Strašni ste – kazao je Živković o „sudbini Veljka Belivuka“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare