DIPLOMATA OD KARIJERE, SUPRUGA, MAJKA TROJE DECE: Studirala u Moskvi! Ko je Anke Konrad, nova nemačka ambasadorka u Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je juče akreditivna pisma Nemice Anke Konrad koja bi po davanju agremana trebalo da zauzme poziciju nove ambasadorke Savezne Republike Nemačke u Srbiji.

Predsednik Vučić juče joj je poželeo dobrodošlicu i u razgovoru s njom u Palati Srbija poželeo joj dobrodošlicu i uspeh u radu, „kako bismo zajedno nastavili odličan posao na dalјem razvoju bilateralnih odnosa i dodatnom intenziviranju ekonomske saradnje.“

Istakao je da je Nemačka vodeći privredni partner Srbije na šta je buduća ambasadorka rekla da je Srbija važan partner Nemačke, kao i to da očekuje da Srbija uvede sankcije Rusiji.

Biografija ambasadorke Anke Konrad

Rođena je 16. juna 1966. u Ziderholcu (Süderholz), udata je i majka troje dece. Maturirala je 1985. u Grajfsvaldu. Posle čega je otišla na studije ruskog jezika i književnosti u Moskvi od 1985 – 1990. godine, gde je stekla zvanje „diplomirani slavista“. Prvi posao bio joj je na Univerzitetu u Grajfsvaldu kao naučna saradnica.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare