KRENUO ŽESTOK NAPAD – Peter Stano u ime Evropske unije otvoreno preti Srbiji!

Portparol Evropske unije Peter Stano otvoreno je danas zapretio Srbiji zbog potpisivanja sporazuma o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije

Odgovarajući na pitanje dopisnika šiptarskog glasila „Koha ditore“, Peter Stano je iz Brisela poručio da je EU ozbiljno zabrinuta zbog približavanja odnosa Srbije s Rusijom!?!

– Živimo u vremenima kada je Rusija pokrenula nelegalnu i nelegitimnu invaziju na suverenu zemlju, na susednu Ukrajinu… Ako u ovim okolnostima vidimo da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prihvata konsultacije, redovne konsultacije, s ministarstvom spoljnih poslova zemlje koja čini zločinačku agresiju, to predstavlja vrlo jasan znak o njihovoj nameri da ojačaju svoje veze, da dalje osnaže odnose između Srbije i Rusije. A to jeste povod za ozbiljna pitanja – rekao je Stano i odmah potom poručio Srbiji da je pod prismotrom EU!?!

– Evropska unija je bila jasna prema svojim partnerima, a posebno prema zemljama koje su u procesu pristupanja, poput Srbije, koja je kandidat. Odnosi s Rusijom u trenutnim okolnostima ne mogu da budu uobičajeni i poslovni. Nemoguća je saradnja s ovim režimom, koji čini toliko krivičnih dela i zločina, i mi to shvatamo veoma ozbiljno i pratimo – naglasio je portparol EU.

Stano je, naravno, prećutao činjenicu da je papir koji je u Njujorku u UN potpisan od strane ministara Nikole Selakovića i Sergeja Lavrova zapravo najobičniji neobavezujući protokol o konsultacijama kakav s Rusijom imaju potpisane i brojne zemlje Evropske unije (!?!). Stano je, takođe, u odgovoru šiptarskoj novinarki propustio da kaže i da je srpski šef diplomatije Selaković jasno stavio do znanja da Srbija neće priznati rezultate referenduma u četiri oblasti na istoku Ukrajine. Ali je zato, očigledno po nalogu svojih šefova iz vrha EU, pokrenuo prljavu kampanju protiv Srbije, koja treba na silu da dokaže da je Srbija agresor, odnosno saradnik ruskih agresora!?! 

Ovo samo potvrđuje pisanje Informera, koji je juče prvi objavio da je u toku strašan diplomatski rat protiv Srbije, a da pritisci Zapada, EU i SAD na našu zemlju nisu bili strašniji još od NATO agresije 1999. godine. Besni zbog govora predsednika Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN, na koji argumentima ne mogu da odgovore, moćnici sada stostruko uveličavaju značaj jednog suštinski birokratskog i ne toliko važnog sporazuma srpske i ruske diplomatije i prikazuju ga kao maltene najveći evropski i svetski problem.

Pritisci sa Zapada, koji su, inače, ispod stola i iza diplomatskih zavesa mnogo jači i oštriji od izjave Petera Stana, već su doveli do velikog straha u Nemanjinoj 11, pa se pojedini članovi Vlade i najviši državni funkcioneri već otvoreno zalažu za momentalno uvođenje sankcija Rusiji.

Predsednik Aleksandar Vučić još se nije oglasio tim povodom, a danas je, kako saznajemo, imao nimalo prijatan razgovor s nemačkim diplomatama. Očekuje se da će se šef države obratiti naciji u sredu, najkasnije u četvrtak.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare