PAKAO U NAJAVI! Najveći pritisci na Srbiju od bombardovanja 1999. godine

Već u narednih nekoliko dana krenuće ‘artiljerijska priprema’ totalnog napada na Srbiju

Žestoki, sinhronizovani pritisci SAD i EU na Srbiju, kakvi nisu viđeni još od NATO agresije, započeli su odmah po okončanju posete delegacije Republike Srbije Njujorku i Ujedinjenim nacijama.

Kao povod za udar na našu državu iskorišćen je uobičajeno birokratski i suštinski nevažan papir koji je šef diplomatije Nikola Selaković potpisao sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim o bilateralnoj i multilateralnoj saradnji Srbije i Ruske Federacije. Odmah posle sastanka lansirana je unapred dobro organizovana medijsko-politička kampanja sa ciljem urušavanja međunarodnih pozicija Beograda, ali i kao poruka svima drugima kako će svi neposlušni proći.

Šta se zaista događa? Potpuno pobesneli zbog argumenata koje je predsednik Aleksandar Vučić izneo u UN, a u nemogućnosti da na to direktno reaguju jer bi se tako samo ponovo pokazalo da im politika zaštite teritorijalnog integriteta i suvereniteta nikada nije bila prava politika, iako nju sada koriste kao najjače oružje protiv Rusije i Vladimira Putina, zapadni centri moći su krenuli u napad!

Pribegli su stostrukom uveličavanju značaja nečeg što Vlada Republike Srbije još nije ni odobrila – odjednom se Selakovićev potpis prikazuje kao najveći evropski i svetski problem, i to potpis na uobičajenom, internom aktu dveju vlada koji suštinski nikoga ne obavezuje.

Kako se saznaje, već u narednih nekoliko dana krenuće ‘artiljerijska priprema’ totalnog napada na Srbiju – Evropski parlament izdaće više saopštenja, usvajaće se po hitnom postupku rezolucije osude Srbije, a sve to sa ciljem dovođenja naše zemlje u nemoguću poziciju, a našeg rukovodstva u bezizlaz i stanje očaja. Predsedniku Vučiću i ostalim najvišim državnim funkcionerima jasno je da u ovom trenutku ne mogu da se oslone ni na koga u svetu osim na same sebe.

Ova akcija nastaviće se dodatnim pritiscima iz većine zapadnih prestonica, a potpuni pakao za predsednika Srbije pripremljen je na samitu evropskih zemalja 6. oktobra u Pragu, na kome bi trebalo da učestvuje 41 zemlja – sve članice EU i sve države koje su na putu ka EU, uključujući i Ukrajinu. Na tom sastanku Vučić će, prema planu proći ‘toplog zeca’, a zadatak da ga najviše napadaju imaće Ukrajinci, lideri baltičkih zemalja i, naravno, Hrvatska.

Kao što smo rekli, ‘artiljerijsku pripremu’ za frontalni diplomatski napad na Srbiju izvršiće Evropski parlament, koji će po hitnom postupku usvojiti deklaraciju protiv Srbije, što će biti signal za skoro sve članice EU da napadnu, a za one malobrojne koje pokušavaju da vode samostalnu politiku to će biti poruka kako će proći svi oni koji ne pristaju da bespogovorno slušaju.

Znajući sve ovo, ministar Nikola Selaković održao je konferenciju za novinare na kojoj je pokušao da spusti loptu, ali je, kako saznajemo, jedini odgovor Zapada bio: mašinerija je već pokrenuta, Srbija će biti zgažena!?!

Naši izvori prenose da se u dobar deo državnog rukovodstva uvukao veliki strah i dobar deo njih traži momentalno uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji. Jedini problem im je to što još nisu čuli stav predsednika Aleksandra Vučića.

Kakva će biti reakcija države Srbije na sve ovo, a posebno čoveka koji ima najveći legitimitet i poverenje naroda iza sebe, ostaje da se vidi.

Podsetimo, Selaković je istakao kako Srbija neće priznati rezultate referenduma u samoproglašenim narodnim republikama u Donbasu.

– Srbija u skladu sa poveljom UN i u skladu sa normama međunardonog javnog prava, ne može da prihvati rezultate referenduma u Ukrajini. To bi sa druge strane bilo potpuno suprotno i našoj politici očuvanja suvereniteta i teritorijalna intergriteta Srbije – naveo je ministar.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare