STEFANOVIĆ: Predsednik Vučić u UN dostojno odbranio interese Srbije i principe međunarodnog prava 

Ministar odbrane Neboša Stefanović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u UN dostojno odbranio interese Srbije i principe međunarodnog prava.

– Predsednk Vučić je pred Generalnom skupštinom UN još jednom ubedljivo, državnički i argumentovano odbranio najviše državne i nacionalne interese Srbije. Njegovo obraćanje svetskim liderima ostaće upamćeno kao retko precizna i otvorena analiza najvećih problema koji potresaju svet, a naročito kao snažno podsećanje na značaj poštovanja osnovnih principa UN kao jedini način da se očuva mir.

U tom smislu, insistiranje predsednika Vučića da se suverenitet i teritorijalni integritet svih država sveta moraju poštovati, jako je odjeknulo u Svetskoj organizaciji, zato što se taj princip sve više gazi, a posledice su katastrofalne. Srbija se govorom predsednika Vučića potvrdila kao važan i principijelan zaštitnik međunarodnog prava, zato što je i sama bila žrtva njegovog najgrubljeg kršenja.

Niko ne može da ospori snagu argumenata koje je predsednik Vučić izneo u ime Srbije i niko ne može da porekne činjenicu da je narušavanje teritorijalnog integriteta Srbije, u slučaju nelegalne secesije Kosova i Metohije, globalni problem, koji zahteva povratak poštovanju temeljnih principa na kojima počiva svetska zajednica.

Obraćanje predsednika Vučića, u kojem je nepokolebljivo stao u zaštitu tih principa, naročito sada ima veliku snagu, kada se svet suočava sa sukobima, kršenjem međunarodnog prava i funkcioniše na pravu jačega. Srbija može da bude ponosna na svog predsednika jer je, braneći principe i pravo, i liderima velikih sila poručio da se moraju vratiti poštovanju međunarodnih principa ukoliko zaista žele mir i stabilnost u svetu.

Naš najveći državni i nacionalni interes, a to je svakako Kosovo i Metohija, još jednom je pred Generalnom skupštinom UN imao svog najvećeg zaštitnika, a njegove poruke ponovo su uverile svet da je Srbija odlučna da brani svoj integritet, istovremeno čuvajući mir i prihvatajući dužnost glavnog faktora stabilnosti u regionu Balkana – navodi Stefanović.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare