Fudbalski savez Srbije odbio trake sa duginim bojama: „To pitanje je osetljivo i nepotrebno za naše navijače“

Ranije tokom današnjeg dana pojavila se informacija kako kapiten Srbije, Dušan Tadićneće nositi traku duginih boja na predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu koje će se održati u Kataru. Ubrzo je stiglo i pojašnjenje iz Fudbalskog saveza Srbije od strane generalnog sekretara, Jovana Šurbatovića.

On je naveo kako je Srbija dobila upit da se priključi navedenoj inicijativi, ali da je na to odgovorila negativno i da neće uzeti učešće.

– Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativu i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo – rekao je Šurbatović, a potom dodao:

– Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa „Stop war“ i „Peace“ smo uvek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i verskih zajednica, mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo – ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS – rekao je generalni sekretar ove organizacije, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare