106 GODINA OD ISKRCAVANJA SRPSKE VOJSKE NA KRFU: Srbija nikada neće zaboraviti stradanje, patnju i žrtvu srpskih junaka

Srbija nikada neće zaboraviti stradanje, patnju i žrtvu srpskih junaka, nijedan grob i nijednog vojnika koji počiva u Plavoj grobnici, poručila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, prenosi Kurir.

Kisić je na ostrvu Vido predvodila centralnu državnu komemorativnu svečanost odavanja počasti i polaganja venaca povodom 106. godina od iskrcavanja srpske vojske na ostrva Krf i Vido, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Kisić je u okviru ceremonije položila vence u Mauzoleju i na Mornaričkom krstu na ostrvu Vido i u „Plavu grobnicu“, na otvorenom moru.

„Pamtimo svaki kilometar koji ste prešli, svaku muku koju ste izmučili i bol koji ste pretrpeli, pamtimo i kažemo večno hvala za sve što ste učinili za nas i našu slobodu“, istakla je Kisić, koja je podsetila na pomoć bratskog grčkog naroda srpskoj vojsci tokom boravka na Krfu.

Zahvaljujući nesebičnoj pomoći stanovnika ovog ostrva, srpska vojska uspela je da preživi, da se osnaži i da bude jaka za nove juriše ka slobodi, ka otadžbini i ka konačnoj pobedi u Prvom svetskom ratu, rekla je Kisić.

Kisić je navela da je našim precima sloboda bila važnija od života, a ljubav prema otadžbini zvezda vodilja koja im je davala snagu da nastave borbu.

Kisić se upisala u Spomen-knjigu: „Srpski junaci, zauvek ćemo pamtiti vaše stradanje i patnju, ali i vašu hrabrost i borbu kako bismo mi danas živeli u miru i slobodi. Na tome smo vam večno zahvalni. Živela Srbija!“.

Počast srpskoj vojsci na ostrvu Vido odale su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Grčke, opštine Centralni Krf, policije i vojske Krfa, predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, kao i kadeti Vojne akademije i studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta iz Beograda.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare