PRIJEM VEKA U BAKINGEMSKOJ PALATI: Kraljevske porodice, predsednici, prve dame, a od svih ISTAKNUTIH zvanica ONI su došli PRVI!

U Bakingemskoj palati večeras se organizuje prijem veka, a domaćini su kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila. Događaj je uprilićen u znak poštovanja prema kraljici Elizabeti II, uoči sutrašnje sahrane nekadašnje britanske vladarke. Evo ko se večeras od istaknutih zvanica pojavio u Palat.

Američki predsednik i prva dama Džo i Džil Bajden danas su bili među prvima u Vestminsterskoj opatiji gde je danima izložen kovčeg sa telom kraljice.

Džil je za tu priliku nosila odeću u sivoj boji, a za večerašnji prijem odabrala je jednostavnu crnu haljinu.

Kraljica Ranija i kralj Abdulah II od Jordana veoma su bliski prijatelji britanskom dvoru naročito ih veže prijateljstvo sa Čarlsom III i kraljicom suprugom.

Imajući u vidu važnost događaja, stil zvanica je i te kako važan, a jordanska kraljica je potvrdila reputaciju žene sa besprekornim modnim ukusom, pojavivši se u haljini glamuroznog dizajna i sa raskošnom pismo-torbom.

Na prijem je stigao i najstariji sin ovog para prestolonaslednik Husein.

Savršen stil krasi i špansku kraljicu Leticiju, a isto se može reći i za njenog supruga kralja Felipea VI.

Leticija nosi jednostavnu crnu toaletu ukrašenu simboličnim crnim cvetovima

Među zvanicama su i kralj Švedske Karl XVI Gustaf i njegova supruga kraljica Silvija. Ovaj vladar je veoma blizak rođak Elizabete II. Kraljevski par fotografisan je i u Vestminsterskom holu.

Švedska kraljica odevena je u stilu vrhunske elegancije i pravo je oličenje damskog stila. Na njoj možemo videti i bisere koji su bili omiljeni nakit Elizabete II.

Britanska premijerka je takođe među istaknutim gostima kao i predsednica Evropske komisije Urzula fon der Lajen koja je došla u društvu supruga.

Na svečanosti su i princeza i princ od Velsa dok Megan Markl i princ Hari nisu pozvani jer, kako je objasnio potparol Čarlsa III, njih dvoje nisu zaposleni članovi britanske kraljevske porodice.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare