Maratonska sednica Skupštine: Vučić 10 sati odgovara na poslanička pitanja

Skupštinska rasprava na kojoj se razmatra Izveštaj o pregovaračkom procesu s Prištinom ušla je u 10. sat bez pauze, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić isto toliko odgovara na pitanja opozicije.

Vučić je poslanicima poručio da Srbija neće priznati Kosovo, ali da realna politika ne može da počiva na mitovima, te da su želje naroda maksimalističke, a mogućnosti oskudne, prenosi Blic.

Poslanici dolaze i odlaze, ali pauze nema.

Vučić je zamolio sve poslaničke grupe da glasaju za izveštaj, kako bismo u svet poslali lepšu sliku.

– Uvek smo oko Kosova jedni druge podržavali, da izađemo što jedinstvenije. Niko nije imao šta da kaže protiv izveštaja, molim vas da još jednom razmislite da glasate za izveštaj – rekao je predsednik.

Srbima sa Kosova i Metohije, Vučić je poručio da su napadi na njih deo hibridnog rata koji se vodi protiv naše zemlje.

Kritikovao je poslanike opozicije što su tražili duplo vreme za raspravu, jer žele da govore „protiv njega“, te ponovio da je spreman da sedi 13 sati danas i 13 sati sutra u Skupštini.

Predstavnci poslaničkih grupa NADA – Novi DSS – POKS i „Ujedinjeni“ najavili su da neće glasati za izveštaj koji je podneo Vučić. Poslanici Dveri i Narodne stranke podneli su i svoje predloge rezolucija o Kosovu i Metohiji, dok su poslanici Stranke slobode i pravde najavili inicijativu o formiranju skupštinske komisije koja bi sačinila platformu za pregovore.

Sednica Skupštine biće nastavljena sutra u 10 časova.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare