UŽIVO: SRBIJA – POLJSKA! Orlovi, naučite Hrvate i sve slične njima šta je POŠTENJE

UŽIVO: 

Srbija – Poljska 

20.10 – Prethodnih dana su tražili nešto, a danas… Srpski navijači su presrećni, a evo i zašto?

Večerašnji protivnik srpskih košarkaša u meču 5. kola EP je selekcija Poljske (21.00). Pobednik ovog meča u 1/8 finala Evrobasketa igra protiv Italije, dok poraženi ide na selekciju Hrvatske.

Biće to poslednji duel za „orlove“ u grupi, posle četiri pobede. Naš rival ima skor od tri trijumfa i jednog poraza.

Današnji dan obeležio je sraman meč Hrvatska – Ukrajina u kojem smo videli namerno promašenja bacanja od strane „kockastih“, kako ne bi pobedili sa više od sedam poena razlike (i time završili na poziciji dva u grupi).

Glavnu snagu selekcije Poljske čini trio Aleksandar Balčerovski (centar), Mateuš Ponitka (krilo) i naturalizovani Amerikanac Ej Džej Sloter. Selektor reprezentacije je Hrvat Igor Miličić.

– Srbija igra najbolju košarku u poslednjih nekoliko godina. Dele loptu, imaju visinu, igraju nesebično. Što se tiče talenta, ne dovodi se u pitanje. Sve u svemu, Srbija je sjajna ekipa s vrhunskim trenerom. Za nas je važna stvar što smo izborili prolaz dalje i što smo među četiri ekipe u grupi – objasnio je Miličić.

Što se tiče našeg državnog tima. Povredu u meču protiv Izraela zaradio je i Vladimir Lučić. Međutim, njegovo koleno je izdržalo i on će biti u sastavu za duel s Poljacima. Da podsetimo, Vanja Marinković je propustio već dve utakmice zbog stomačnih problema, dok Nikola Milutinov još nije odigrao ni minut na EP.

Nemanja Nedović je završio EP zbog rupture lista noge. Povredu je zaradio u utakmici protiv Izraela, krajem druge četvrtine.

Prema pravilima FIBA, kao organizatora Evrobasketa, u ovakvim slučajevima ne postoji mogućnost zamene. Samim tim rotacija Svetislava Pešića je skraćena i put ka završnici moraće da krči sa 11 košarkaša.

Nedović je na četiri utakmice dosad provodio po 13 minuta na parketu, beležio po šest poena, 1,8 asistencija i 1,3 skoka po meču.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare