BELIVUK STIGAO U SPECIJALNI SUD Dan „D“ u sudnici: Srđan Lalić i Velja Nevolja danas oči u oči 

Kako „Blic“ saznaje Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, stigao je u Specijalni sud u Beogradu.

Na današnjem ročištu će se Belivuk prvi put susresti oči u oči sa Srđanom Lalićem, zvanim „nasmejani koljač“, koji je s njim pozirao pored brutalno mučenog Gorana Veličkovića. Lalić je između dva ročišta posao svedok-saradnik.

Očekuje se da će se Lalić pojaviti oko 9.30 časova prvi put u sudnici Specijalnog suda u Beogradu kao svedok-saradnik, a u sud će biti doveden sa sigurne lokacije, baš kao i druga dvojica svedoka-saradnika, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Advokati otkazali punumoćje

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta. Ristović je za Tanjug rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima jer su ga zamolili kako ne bi došlo do odlaganja.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović, koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuženi član ove kriminalne grupe Srdjan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni, tako da će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biti osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju sudjenja. Lalić je, inače, optužen za šest ubistava, oružje i otmicu, za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Na današnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi biće dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, dok će četvoro doći sa slobode, a troje svedoka okrivljenih biće dovedeni sa tajnih lokacija.

Očekuje se da mere obezbeđenja u sudnici i oko suda budu do sada neviđene. Trojica svedoka-saradnika neće sedeti u boksu za optužene, koji je zaštitnim staklom odvojen od sudnice. Oni će biti smešteni u samoj sudnici, u kojoj sede zamenik tužioca, sudsko veće, advokati, kao i oštećeni.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare