SVETISLAV PEŠIĆ: Teodosić je bio iznenađen, rekao sam mu da se okrećem DRUGIM IGRAČIMA!

Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, danas će se obratiti javnosti. Pešić će prvi put izaći pred novinare nakon šokantne odluke da iz tima skloni kapitena i jednog od najboljih igrača, Miloša Teodosića.

O Teodosiću:

 – Ono što se meni prvi put dešavalo u karijeri da ja nisam ni informisao ekipu, a već su svi portali objavili da je Teodosić precrtan. Moram da vam kažem da se pogrešno informisani. Odluka je bila zajednička i predsednik i direktora da nema potrebe da se pojavljujemo u javnosti. Ekipa je nažalost informisana malo kasnije. Oni znaju tačno šta je trener mislio. Odluka je moja, nije laka. On je bio malo iznenađen, što je i normalno. Rekao sam mu da se okrećem igračima za koje mislim da mogu više da daju. Bilo je razmišljanje da on ostane u ekipi i bude „bek-ap“ igrač, sa klupe… On to nikada nije bio u karijeri. A, iskreno sam i njemu rekao da imam boljih igrača za to u ekipi. Tim nije samo skup najboljih igrača. To je odluka koja je napravljena. On se zahvalio i ja sam se zahvalio.

O precrtanim sa spiska:

 – Naravno tokom priprema smo donosili odluke koje se tiču selekcije tima. Tu nema nikakve tajne tu se ništa ne dešava slučajno. Analiza se fizička spremnost, mentalna spremnost i sve drugo. To nam je poslužilo da vidimo ko je gde. Tu se moraju donositi odluke, ne samo kada je reprezentacija u pitanju, nego i kod klubova. Vidim da su odluke izazvale različite komentara posebno kada je u pitanju Teodosić.

O Smailagiću i Avramoviću 

– „U dogovoru sa trenerskim stafom Partizana dogovorili smo se da Smailagić nastavi da radi sa njima. Isto važi i za Avramovića. U stanju je mirovanja.“

O kandidatima za državni tim

 „Većina od 22 kandidata nije igralo za reprezentaciju u prozoru. Neki su otkazivali zbog povreda, neki zbog premorenosti, neki zbog privatnih razloga. Od 22 igrača, dvojica su otkazala zbog NBA lige, Smailagić je imao operaciju.“

„Završili smo veoma važnu prvu fazu priprema za EP. Sve je prošlo dosta dobro. Ono što smo planirali to smo ostvarili“, rekao je selektor na početku konferencije.

Konferencija za medije održaće se u ponedeljak u 13.30 u beogradskoj „Areni“, a na Kuriru ćete imati prilike da pratite video i tekstualni prenos.

Podsetimo, Teodosić je pet dana nakon zvaničnog okupljanja reprezentacije „precrtan“ sa spiska bez zvaničnog obrazloženja. Odluka selektora izazvala je veliku buru u javnosti.Brojni saigrači podržali su Teodosića, pa je utisak i da je atmosfera u timu poljuljana.

Naravno, u fokusu neće biti samo slučaj Teodosić.

Nako „precrtavanja“ lidera, Orlovi su doživeli dva velika udarca. Prvo je Avramović obnovio povredu ruke, a onda je i Nemanja Bjelica doživeo povredu lista na utakmici sa Crnom Gorom. Košarkaš Partizana gotovo sigurno neće moći da zaigra na Evrobasketu, a sada je i Bjelica pod znakom pitanja.

Očekuje se da će selektor u ponedeljak dati konkretne informacije o njihovom zdravstvenom stanju.

Očekuje se da će Pešić danas i skratiti spisak i da ćemo saznati na koga računa za predstojeći Evrobasket.

Za mesto na turniru se bore: Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica*, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Boriša Simanić, Nikola Jokić, Balša Koprivica, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare