Đoković otkrio tajnu preokreta protiv Sinera: „Stao sam ispred ogledala u svlačionici…“

Veliki preokret, velika pobeda, novo polufinale – Novak Đoković je ponovo pokazao da je pravi kralj Vimbldona. Iako je bio „na konopcima“, uspeo je da od 0:2 dođe do 3:2 i tako savlada Janika Sinera.

Prvo pitanje u intervjuu na terenu bilo je da Novak kroz svoj ugao prokomentariše ceo meč, od početka do kraja, na šta je Đoković šaljivo upitao da li može da preskoči prva dva, a onda izneo pohvale na račun Sinera.

– Mogu li da odmah krenem od trećeg? (smeh). Prvo moram da čestitam Sineru na velikoj borbi. Siguran sam da će i on biti u još mnogo prilika da u završnisi Grend slema napravi nešto veliko. Ima još mnogo vremena ispred sebe, na njegovu žalost ovako se završio njegov nastup ove godine, ali želim mu sve najbolje u budućnosti.

Nakon priče o sjajnom Italijanu, Novak je počeo sa rezimiranjem meča.

– Što se tiče prva dva seta, poredeći na ostala tri, to su bila kao dva različita meča. On je bio mnogo bolji igač u prva dva seta. Izašao sam napolje, malo sam se osvežio, malo sam porazgovarao sa sobom u svlačioni pred ogledalom. Da, stvarno jesam. Ponekad u ovim okolnostima gde se ne događa nešto naročito dobro na terenu, onda ako onaj drugi igrač dominira, te stvari su neophodne. Da se napravi mala pauza, da se malo presaberu misli. Uspeo sam u tome, da razmislim šta sve moram da uradim, i na sreću počeo sam treći set brejkom. Oduzeo sam mu servis i mislim da mi je to dalo mnogo samopouzdanja. Video sam da je on počeo malo da sumnja, slabije se kretao, mislim da mi je pomoglo iskustvo da se izborim sa pritiskom koji nosi ovakav meč.

Dalje je Novak pričao o unutrašnjim borbama i mislima, koje je označio kao najvažnije. I ovoga puta Đoković je pokazao koliko je psihički jak i da je upravo to ono što ga odvaja od ostalih tenisera.

– Iako igram tenis na visokom nivou već skoro 20 godina bez obzira na to uvek prolazim kroz iste momente sumnje, kao i svi drugi igrač. Unutrašnja borba je uvek ona najveća koju morate da obavite sa sobom, tako da kada sam nju dobio, onda se okolne stvari olakšavaju i idu u tvoju korist. Uvek sam verovao da mogu da preokrenem meč, već sam mnogo puta to uradio na Grend slemu. Možda je to iskustvo, možda odlazak u svlačionicu, možda sve zajedno u kombinaciji. Drago mi je da sam prošao

Poslednje pitanje za Đokovića bilo je o osećaju nakon novog polufinala i nove pobede na Centralnom terenu, gde je Novak još jednom ispričao koliko njemu lično znači sam turnir i najveći teren na Vimbldonu.

– Ljubav, zadovoljstvo, ponos, ispunjenost. Obožavam ovaj teren. Mislim da bi se većina igrača složila da je ovo najveći turnir u našem sportu. Najvažniji turnir u mom životu i mojoj karijeri, rekao sam to puno puta do sada. Ovaj teren me je inspirisao da uzmem teniski reket u ruke kada sam imao 5 godina. Kada god izađem ovde uvek se dešava neka nova stranica naše ljubavi i nadam se da će tako biti u budućnosti.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare