Ubica iz Teksasa UGASIO NAJMANJE 21 ŽIVOT: Poslao drugu slike oružja i municije, pa otišao u školu i UBIO 19 MALIŠANA

Najmanje 19 učenika od 7 do 10 godina i dve odrasle osobe ubijeni su kada je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu, saopštile su lokalne vlasti te američke savezne države.

Ubijen je i napadač, učenik srednje škole u gradiću Juvalde, koji je nasumice pucao idući iz učionice u učionicu, naveli su u policiji, piše Blic.

Guverner Greg Abot precizirao je da je među ubijenima i jedan nastavnik, prenosi AP.

Drug iz razreda teksaškog ubice Salvadora Ramosa, koji je juče ubio 19 dece i dvoje odraslih u osnovnoj školi u mestu Juvalde, 150 kilometara od San Antonija, rekao je da mu je Ramos poslao fotografije oružja i municije pre nego što je krenuo u napad.

Prijatelj, koji nije želeo da otkriva identitet, rekao je da je na određeni način bio „blizak“ sa Ramosom i da se povremeno čuo sa njim da igraju Iksboks zajedno.

Poslao bi mi poruku tu i tamo, a pre četiri dana, poslao mi je fotografije oružja koje je korisio. I torbu punu municije. Pitao sam ga: „Brate, šta će ti ovo?“, odgovorio je: „Nemoj da brineš o tome“. Nastavio je da mi šalje poruke tipa: „izgledam sada vrlo drugačije, ne bi me prepoznao“, rekao je Ramosov prijatelj, preneo je „Si-en-en“.

Prijatelj je dodao da su Ramosa ismevala druga deca zbog odeće koju je nosio i zbog loše finansijske situacije njegove porodice, pa je u poslednje vreme sve ređe viđan na časovima.

– Počeo je da ne dolazi u školu i onda je postepeno izostajao. Jedva da je i dolazio na kraju – dodao je on.

Prijatelj je rekao da je, nakon što je završio maturu, ređe razgovarao sa Ramosom, ali da su svakih nekoliko meseci, na Ramosov predlog, igrali Xbox.

Kako javlja Dejli mejl, Ramos je 12. maja slao poruku devojci iz Los Anđelesa koju je poznavao na Instagramu, a prlikom objave fotografije oružja označio je njen profil.

– Hoćeš li objaviti moje slike oružja – pitao ju je Salvador, a ona je pitala kakve veze ima njegovo oružje s njom.

– Samo sam hteo da te označim – odgovorio je, prenosi Telegraf.

Zatim joj je u utorak u 5:43 sati poslao poruku: „Uskoro ću“, a ona ga je pitala na šta misli.

Napad u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu, mahom nastanjenom latino stanovništvom, najteži je zločin u američkim školama od decembra 2012. godine, kada je naoružani napadač ubio 20 dece i šestoro odraslih u osnovnoj školi Sendi Huk, u Njutaunu, u Konektikatu.

– Reći ću ti pre 11 – kazao je dodajući da će joj poslati novu poruku za sat vremena, pa ju je pozvao da joj odgovori.

– Imam malu tajnu koju ti želim reći – napisao je i dodao:

– Budi zahvalna što sam te označio – napisao je.

Ona mu je odgovorila da je to strašno, te da ga jedva poznaje, a on je označio na slici s oružjem.

– On je stranac i ne znam ništa o njemu, a odlučio je da me označiti u svojoj objavi s oružjem – napisala je nakon što je videla što je učinio.

Dodala je kako joj je žao žrtava i njihovih porodica.

– Jedini razlog zašto sam mu odgovorila bio je zato što sam ga se bojala. Volela bih da sam ostala budna da barem pokušam da ga uverim da ne počini zločin. Nisam znala – napisala je devojka.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare