Ubijen Putinov general Andrej Simonov? Ukrajinci tvrde da su likvidirali specijalistu za elektronsko ratovanje

Rusija je izgubila još jednog generala u vojnoj operaciji Vladimira Putina u Ukrajini, prema najvišim ukrajinskim zvaničnicima, prenosi Telegraf pisanja The Kyiv Post.

General-major Andrej Simonov ubijen je u blizini grada Izjuma u ​​oblasti Harkov, koji je trenutno okupiran od strane ruskih snaga, saopštile su ukrajinske vlasti.

Rusi još uvek nisu potvrdili ovu tvrdnju.

Ukrajinska vojska napala je u subotu terensko komandno mesto ruske 2. armije, pogodivši više od 30 ruskih oklopnih vozila, uključujući tenkove, navodi list.

General je bio među 100 ruskih vojnika poginulih u napadu, rekao je Aleksij Arestovič, vojni savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, prenosi The Kyiv Post.  Arestovič je rekao da su dobro pozicionirani vojni izvori potvrdili smrt general-majora Simonova u intervjuu na Jutjubu, prenosi Mail Online.

Tvrdnje ukrajinskih vlasti nisu nezavisno proverene.

Rusija još uvek nije potvrdila smrt general-majora Simonova.

Simonov je bio viši komandant elektronskog ratovanja, rekao je savetnik ukrajinske vlade Anton Geraščenko na svom Telegram nalogu. Njegova smrt bi ga učinila desetim ruskim generalom koji je umro u Ukrajini, prema podacima koje je naveo The Kyiv Post.

Rusija je pretrpela velike gubitke otkako je započela specijalne vojne operacije u Ukrajini 24. februara, izgubivši mnoge od svojih najviših generala i komandanata.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare