Kako je pao MAKRO iz Smedereva! ZATEČENI TOKOM GRUPNOG S*KSA: LJUBIŠA NEPOPRAVLJIV

Ljubiša Vasić (55), vlasnik kafane iz Mihajlovca kod Smedereva, uhapšen je zajedno s konobarom J. J. (62) zbog sumnje da je u tajnim sobama za orgije, koje su se nalazile u njegovom lokalu, primoravao devojke da se bave prostitucijom.

Kako je saopštilo Više javno tužilaštvo u Smederevu, Vasić i J. J. terete se za trgovinu ljudima.

– Policija i tužilaštvo dobili su informacije da Vasić, koji je i ranije više puta hapšen kao makro, ponovo u svojoj kafani podvodi devojke. Oni su akciju planirali i čekali da upadnu unutra u momentu kada su mušterije sa devojkama – kaže naš izvor:

Uhvaćeni na delu

– Upravo to se i dogodilo prošlog petka, kada su u kafani i to „na delu“ zatekli dvojicu muškaraca sa čak tri devojke, za koje se sumnja da su prostitutke. Inače, u kafani u kojoj su podvodili devojke, kako je saopštila policija, pronađen je i skriveni prolaz.

– Prolazom se išlo do soba u kojima su devojke pružale seksualne usluge. Gosti su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru, plaćali radnicima za korišćenje skrivenih soba na spratu. Od Vasića je oduzeto 230.000 dinara, za koje se sumnja da su zarađeni podvođenjem – navodi MUP u saopštenju.

Način plaćanja

Deo konobaru, deo devojkama

Kako se navodi u saopštenju policije, plaćanje za seksualne usluge obavljalo se u dva dela. – Gosti kafane, tj. klijenti, po prethodnom dogovoru deo novca plaćali su radnicima objekta, i to za korišćenje tajnih soba na spratu, a ostatak su davali devojkama na ruke – navodi se u saopštenju, a prenosi Kurir.

Povodom hapšenja makroa povratnika, oglasio se i Više javno tužilaštvo iz Smedereva, navodeći da se sumnja da su Vasić i J. J. zloupotrebom teških prilika držali i navodili na vršenje prostitucije više žena.

– Nakon saslušanja, osumnjičenima je, po predlogu tužilaštva, određen pritvor, i to obojici zbog opasnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a Lj. V. i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo – saopštilo je tužilaštvo.

Prema nezvaničnim informacijama, Vasić i J. J. negirali su krivicu.

– Oni su se branili da nemaju veze s trgovinom ljudima. Sumnja se da je konobar J. J. svom nadređenom pomagao u obavljanju posla – kaže naš sagovornik upućen u istragu:

– U daljem postupku biće ispitane i mušterije, ali i oštećene devojke.

Hapšen i ranije

Inače, osumnjičeni Vasić stari je znanac policije, a zbog posredovanja u prostituciji hapšen je i 2012. i 2010. Poznat je i po nadimku „prva frizura Srbije“ i „najpoznatiji smederevski makro“.

– Prošlog puta kada je uhapšen, 2012. godine, sumnjalo se da su mu pomagali konobari i pripadnik obezbeđenja koji su podvodili „egzotične“ plesačice, takođe u njegovoj kafani. Očigledno je da je isti sistem rada zadržao i sada – podseća izvor:

– On je tada angažovao šest devojaka koje su navodno bile zaposlene kao plesačice, a zapravo su gostima pružale seksualne usluge. Procenjuje se da je dnevni promet lokala bio 500 evra, a da je ukupno zaradio 25.000 evra od podvođenja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare