SVAKOG PETKA NOVE CENE I PRAVILA NA PUMPAMA U SRBIJI: Nema točenja van rezervoara!

Stupila je na snagu Uredba Vlade Srbije o ograničenju cena naftnih derivata evrodizel i evropremijum BMB 95.

Uredba predviđa da se od danas i u narednih 30 dana usklađivanje cena goriva vrši svakog petka.

Kako je predviđeno, Vlada će svakog petka do 15 časova objaviti najviše moguće cene navedenih naftnih derivata, pa će na pumpama odmah posle toga moći da se koriguju maloprodajne cene.

Cena dizela za poljoprivrednike ipak ostaje ista i njen rast je ograničen na najviše179 dinara po litru, prenosi Republika.rs

Cene evrodizela i evro premijum BMB 95 isticaće se svakog petka do 15 časova na zvaničnoj internet stranici. 

– Cene će važiti od trenutka objavljivanja. Najviša maloprodajna cena sa porezom na dodatu vrednost za evrodizel i bezolovni benzin BMB 95 utvrđuje se u iznosu prosečne veleprodajne cene derivata na teritoriji Srbije uvećane za šest dinara. Prosečne veleprodajne cene tih derivata obračunava Ministarstvo rudarastva i energetike, svakog petka do isteka uredbe i najkasnije do 13 časova dostavlja Ministarstvu trgovine. Ministar nadležan za poslove energetike bliže propisuje način obračuna prosečne veleprodajne cene derivata nafte evrodizela i evropremijuma BMB 95 – navedeno je u sapštenju.

Prema procenama od pre nekoliko dana, moguće je da će gorivo danas poskupeti za 2 do 3 dinara po litru.

Potrebno je napomenuti i da je u jutrašnjem saopštenju ministarstva za trgovinu istaknuto da privredni subjekti koji obavljaju trgovinu motornim i drugim gorivima su obavezani da nastave sa isporukom naftnih derivata, ali, isključivo u rezervoare prevoznih sredstava.

Dakle, točenje goriva u kanistere, burad i druge sudove u kojima se skladišti gorivo, je od danas zabranjeno na pumpama širom Srbije.

Podsetimo,cene naftnih derivata do sada su bile zamrznute na nivou od 171 dinar za benzin i 179 dinara za dizel.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare