U EVROPSKOM PARLAMENTU SE GOVORILO I O SRBIJI! Evo kakve posledice možemo da pretrpimo zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Evropski parlament danas glasa o Rezoluciji o agresiji Rusije na Ukrajinu, a u tački 32. nacrta Rezolucije pominje se i Srbija.

U nacrtu Rezolcucije navodi se da Evropski parlament izražava snažno žaljenje zbog činjenice da se Srbija nije uskladila sa sankcijama EU, što šteti njenom procesu pristupanja.

Kakve posledice Srbija može da pretrpi zbog odluke o neuvođenju sankcija Rusiji? Da li će Ukrajina po hitnom postupku ući u EU?

– Mislim da ovo uopšte ne utiče na naš ulazak u EU. Oni su se pravili kao da nas hoće, a mi kao da ćemo ući sigurno i to je bio diplomatski ples koji se nastavlja. Niko iz EU nije rekao kad možemo očekivati ulazak u EU – rekao je Pavić.

– U Ukrajini je rat između Rusije i Zapada, a ukrajinci su američko topovsko meso. 2019 smo doveli odluku da vodimo neutralnu vojnu politiku koja se baš sad u ratnim uslovima treba da se pokažu. Ako neka zemlja sebe smatra politički jakom, to se može zaključiti na osnovu toga da ta zemlja može sprovoditi svoje strateške dokumente. Zasad nema pritiska, a neće ga ni biti. Nismo bili uslovljavani od strane Rusije. Neuvođenje sankcija je deo vojne neutralnosti – rekao je prof Perišić.

– Ako pogledamo mapu Evrope kada pogledamo koje zemlje su uvele zabrane leta i uvele sankcije Rusiji, izuzev Srbije i BiH svi su to uradili. Srbi su opet jedini kao i 1941 godine. Ni Indija ni Kina neće osuditi Rusiju, ali oni nisu u neprijateljskom okruženju, mi jesmo. Evropa je ponovo pokorena i to od Vašingtona – kaže Pavić, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare