NAJJAČI UDAR NA PUTINA: Ruske banke biće ISKLJUČENE iz SWIFT-a! – TREĆI DAN RUSKE INVAZIJE

Ukrajina je prekinula snabdevanje Krima svežom vodom tako što je blokirala kanal koji je snabdevao 85 odsto potreba poluostrva pre nego što je Moskva anektirala Krim.

Izgrađen je kanal iz sovjetskog doba za odvođenje vode iz reke Dnjepar u sušna područja Hersonske oblasti.

Treći dan od početka ruske invazije na Ukrajinu nastavljene su žestoke borbe širom te zmelje. Dok rusku tenkovi nadiru prema Kijevu iz tog grada odjekuje pucnjava. Ukrajinska vojska lansirala je taktičke balističke rakete Točka -U na Donjeck i Logansk koje su izazvale materijalnu štetu. Za to vreme ukrajinska PVO saopštila je je da je sa zapada te zemlje oborila dva ruska transportna aviona Iljušin IL-76 puna padobranaca u okolini prestonice.

Ključni događaji:

  • * Treći dan je ruske invazije na Ukrajinu. Fokus je na borbama u Kijevu. Ruske snage ušle su juče u predgrađe grada, odjekuju eksplozije, čuje se pucnjava u i oko grada
  • * Ukrajinske oružane snage javljaju da su tokom noći srušile brojne ruske „neprijateljske ciljeve“, među kojima dva aviona, tenk…
  • * Vladimir Putin pozvao je ukrajinsku vojsku da svrgne svoje vođstvo, koje je označio kao „bandu narkomana i neonacista koji su se smestili u Kijevu i uzeli za taoce čitav ukrajinski narod“.
  • * Američko ministarstvo odbrane potvrdilo je da je pokrenut ruski „amfibijski napad“ na Mariupolj, obalski grad na jugoistoku Ukrajine.
  • * NATO će rasporediti značajne dodatne trupe u zemlje istočne Europe koje su deo saveza, rekao je generalni sekretar Jens Stoltenberg.
  • * Savet bezbednosti UN-a izglasalo je rezoluciju u kojoj se osuđuje ruska invazija na Ukrajinu. Za rezoluciju je glasalo 11 država članica, tri su bile suzdržane (Kina, Indija i UAE), a jedna je bila protiv (Rusija). Kako Rusija drži veto, rezolucija nije potvrđena.
  • * Sjedinjene Države nametnule su sankcije Vladimiru Putinu, ministrima spoljnih poslova i osbrane Sergeju Lavrovu. Lične sankcije Lavrovu i Putinu već su objavile i EU, Britanija i Kanada.

Zelenski traži da Švajcarska posreduje u sukobu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zamolio je svog švajcarskog kolegu, predsednika Ignacija Kasisa da deluje kao neutralni posrednik između Ukrajine i Rusije i pomogne u postizanju primirja između dve zemlje, objavio je danas ugledni švajcarski dnevni list “Tages angajcer“.
List navodi da je zahtev švajcarskom predsedniku Ignasiju Kasisu upućen u susret predstojećeg sastanka Saveta za ljudska prava u Ženevi koji počinje u ponedeljak, a na kojem bi u utorak trebalo da prisustvuje ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prenosi AP.


Velika ekplozija u Kijevu

Veoma velika eksplozija obasjala je noćno nebo jugozapadno od Kijeva, javlja CNN. „Činilo se da je eksplozija bila 20 kilometara, ili oko 12 milja, od centra ukrajinske prestonice. Noćno nebo se osvetlilo nekoliko minuta“, piše američki medij.

Jaka eksplozija začula jugozapadno od Kijeva, navodo u skaldištu nafte Vasilkov.

Najjači udar na Putina: Neke ruske banke biće isključene iz SWIFT-a!


Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajennajavila je danas nove sankcijeo protv Rusije, među kojima je i isključivanje nekih ruskih banaka iz SWIFT sistema.

Ovaj potez je do sada najdrastičnija finansijska sankcija ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, koje su uvedene zbog pokretanja specijalne operacije na teritoriji Ukrajine.

Ranije je Ukrajina već podržala tu ideju.
Podsetimo, bilo je još poziva da se Rusija isključi iz sistema koji olakšava prekogranična plaćanja. Smatra se da će to povećati pritisak na ruska preduzeća i njenu ekonomiju. I da će to zapravo biti bolna sanckija.

Makron: Lukašenko povuci ruske trupe

Makron je zatražio od Lukašenka da povuče ruske trupe iz Belorusije

Evropska unija zatvorila vazdušni prostor za ruske aviokompanije

Zemlje Evropske unije zatvorile su vazdušni prostor za ruske aviokompanije, prenose RIA novosti.

Popularna platforma „YouTube“ blokirala sve RT kanale

Jutjub onemogućio monetizaciju svih RT kanala na svim jezicima, kao i dokumentarnog kanala RTD

Budimpešta mesto za pregovore

Mađarska je ponudila Budimpeštu kao mesto za pregovore Rusije i Ukrajine i još nije dobila odgovor, rekao je šef mađarskog ministarstva spoljnih poslova.

Ruski Smerč dejstvuje u Harkovu

Objavljen snimak dejstva ruskog sistema Smerč 300.

Ukrajina zatvara granice

Ukrajina zatvara svoje granice prema Rusiji i Belorusiji, saopštio je premijer Denis Šmihail.

U video izjavi koja je objavljena na Telegramu on je rekao da će samo građanima Ukrajine biti dozvoljeno da pređu iz Rusije i Belorusije u Ukrajinu.

On međutim nije saopštio kada će zatvaranje granica stupiti na snagu.

Zelenski: Borićemo se do kraja

Borićemo se do kraja, dok ne oslobodimo našu zemlju. Ako se deca rađaju u skloništima dok bombardovanje traje, jasno je da neprijatelj nema šanse u ovom ratu“, rekao je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

Kijev se sprema za treću paklenu noć

Nakon niza vazdušnih napada na gradove i vojne baze širom zemlje, ruske snage su se u subotu približavale glavnom gradu Ukrajine Kijevu. Gradske vlasti upozoravale su na ulične borbe, a stanovnici su se pripremali za treću noć napada.

U subotu je central Kijeva izgledao tiho, iako se mogla čuti sporadična paljba. Ukrajinski zvaničnici su izvestili o izvesnom uspehu u odbrani ruskih napada, ali su borbe u blizini prestonice i dalje trajale. Okršaji prijavljeni na ivici grada

Britanija i SAD su saopštile da je većina ruskih snaga 30 kilometara od centra grada.

Pentagon: Ruski napredak manji od očekivanog

Ruska vojska u Ukrajini napreduje sporije nego što je Moskva očekivala, rekao je visoki zvaničnik Pentagona.

„Suočavaju se sa većim otporom nego što su očekivali“, rekao je zvaničnik Pentagona na brifingu za novinare.

„Ruske snage ne napreduju tako brzo koliko su mislile da hoće“, dodao je on.

Dobar pokazatelj toga je činjenica da još nisu osvojili nijedan veći grad, rekao je on.

Izvor, međutim, napominje da Rusi još nisu angažovali veliki broj trupa u invaziji, koju su rasporedili duž ukrajinske granice.

Vlada SAD veruje da Rusija ima više od 150.000 vojnika oko Ukrajine.

U bombardovanju u Ukrajini stradala šestorica Grka

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke saopštilo je danas da će ;ruskom ambasadoru u Atini uručiti protestnu notu zbog pogibije šest grčkih civila u bombardovanju sela u Ukrajini.“Grčka je užasnuta i kategorički osudjuje rusko bombardovanje civila na periferiji sela Sartana ranije danas, kada su poginula dva pripadnika grčke manjine ranjeno još šest, medju kojima i dete“, navedeno je u saopštenju.

Nekoliko sati kasnije, ministarstvo je dodalo da su još četiri pripadnika grčke manjine umrla u selu Bugas.

Ukrajinci napali skladište nafte u Lugansku

U gradu Rovenki u LNR dogodila se eksplozija na skladištu nafte, izbio požar, lokalne vlasti ne isključuju mogućnost raketnog napada, rekao je za RIA Novosti predstavnik vlasti LNR.

„Snažna eksplozija u Rovenki, LNR. Mogući raketni napad na skladište nafte. Hitne službe su izašle na mesto uzbune, razlozi se utvrđuju“, rekao je predstavnik vlasti LNR.

Žestoke ulične borbe u Harkovu

OGLASIO SE BAJDEN: „Alternativa je Treći svetski rat“


Predsednik SAD Džozef Bajden večeras se obratio i otkrio alternativu ogromnim sankcijama Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

On je jasno poručio: „Alternativa je Treći svetski rat“.

– Imate dve opcije. Započnite Treći svetski rat, uđite u rat sa Rusijom, u suštini. Ili, uverite se da zemlja koja se ponaša tako suprotno međunarodnom pravu na kraju plati cenu za to što je to uradila – rekao je Bajden u intervju sa voditeljem podkasta Brajanom Tajlerom Koenom u subotu, prenosi Telegraf.


Nemačka ipak naoružava Ukrajinu

Nemačka će poslati Ukrajini 1.000 protivtenkovskih topova i 500 raketa Stinger

U toku napad na važan grad na jugu Ukrajine


CNN javlja kako je u toku veliki napad na strateški pomorski grad Nikolajev na jugu Ukrajine. Rusi ga napadaju iz vazduha i sa tla. CNN piše kako je do napada došlo nakon što su ukrajinski vojnici ispalili hice upozorenja pri čemu su otkrili nekoliko sabotera.


Grad koji se nalazi kod Crnog mora podigao je svoj most danas za šta meštani kažu da se događa vrlo retko. Most je navodno podignut kako bi se prekinula veza između severnog i južnog dila grada nakon što su se pojavile nepotvrđene informacije oko iskrcavanja ruskih padobranaca u severnim delovima grada.

Kolona ruskih tenkova ka Harkovu


Velika kolona ruskih oklopnih vozila prošla je u subotu pored dopisnika CNN-a Frederika Plejtgena i uputila se ka ukrajinskoj teritoriji i gradu Harkovu. „Ovo je nešto… šta smo videli tokom celog dana, da se sve više ove teške opreme kreće prema liniji fronta“, izvestio je on iz blizu Belgoroda u Rusiji.

Takođe je rekao da su on i njegov tim danas čuli više raketnih bacača nego prethodnih dana.

Ruske trupe uništile su betonsku branu u Ukrajini, prenosi Rojters.

Snage su uništile branu izgrađenu u ukrajinskom regionu Herson 2014. kako bi prekinule dotok vode na Krim, rekao je guverner Krima Sergej Aksjonov, citirala je novinska agencija RIA.

Ukrajina je prekinula snabdevanje Krima svežom vodom tako što je blokirala kanal koji je snabdevao 85 odsto potreba poluostrva pre nego što je Moskva anektirala Krim.

Izgrađen je kanal iz sovjetskog doba za odvođenje vode iz reke Dnjepar u sušna područja Hersonske oblasti.

Turci neće zatvoriti Bosfor

Turska nije donela odluku da zatvori moreuz Dardanele i Bosfor za ruske brodove, rekao je u subotu za Rojters turski zvaničnik koji je upoznat sa tim.

Turska kaže da je u potpunosti posvećena sporazumima.

Rusi kreću u opštu ofanzivu u Ukrajini

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je da je nakon odbijanja Ukrajine da pregovara, datonovo naređenje

Ono se odnosi na razvitak ofanziva u svim pravcima. Rusko Ministarstvo odbrane: nakon što je Kijev odbio da pregovara, dato je naređenje da se razvije ofanziva.

„Nakon što je ukrajinska strana odustala od pregovaračkog procesa, danas je svim jedinicama naređeno da razvijaju ofanzivu u svim pravcima u skladu sa planom operacije“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Napominje se da grupe trupa DNR i LNR nastavljaju ofanzivu uz vatrenu podršku Oružanih snaga Rusije.

Jedinice snaga LNR napadaju u pravcu sela Rubižnoje.

Gardijan: Rusi kreću u totalni rat

Dopisnik Gardijana objavio je na Tviteru da je svim ruskim jedinicama naređeno da napreduju u svim sektorima. On dodaje da ruska agencija piše da je naređenje stiglo iz Ministarstva odbrane nakon što je Ukrajina odbila pregovore.

Rusija nije dobila obaveštenje o blokiranju Bosfora

Ruska ambasada u Turskoj nije dobila nikakvo zvanično obaveštenje od turske strane u vezi sa zatvaranjem moreuza za prolazak ruskih ratnih brodova, saopštila je ambasada.

Prethodno je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio na Tviteru o zatvaranju moreuza u Turskoj za ruske ratne brodove.

Ukrajina spremna da progavara ali neće prihvatiti ultimatume

Nakon što je iz Kremlja saopšteno da je Vladimir Putin naredio obustavu, pa ponovo pokrenuo vojnu operaciju u Ukrajini nakon što “Kijev nije prihvatio pregovore”, iz Ukrajine stiže poruka da nije istina da neće da sednu za isti sto sa Rusijom.

Kako navode iz Predsedništva, Ukrajina nije odbila pregovore sa Moskvom. Savetnik u Predsedništvu rekao je da je Ukrajina spremna da pregovara o prekidu vatre, ali da neće prihvatiti ultimatume, prenosi SkyNews.

U saopštenju se navodi da bi se ovo smatralo “pokušajem sloma Ukrajine i primoravanjem da prihvati kategorički neprihvatljive uslove”.

Ukrajina: Oborili smo avion pun ruskih padobranaca

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je veliki broj ruskih padobranaca poginuo nakon što su ukrajinske snage oborile avion sa ruskim padobrancima u blizini Kijeva.

Bi-Bi-Si nije uspeo da proveri ove navode, a rusko ministarstvo odbrane još nije komentarisalo izveštaj.

Ministarstvo odbrane u Kijevu objavilo je u objavi na Fejsbuku da su ukrajinski borbeni avioni Su-27 presreli ruski transportni vojni avion Il-76 MD rano jutros oko 00:30 po lokalnom vremenu dok su pokušavali da slete padobrance u blizini Kijeva.

Ukrajinci goloruki pokušavaju da zaustave ruske tenkove

Turska zabranila prolaz ruskim ratnim prodovima kroz Bosfor

Odgovarajući na zahtev Ukrajine Turska je zabranila ruskim vojnim brodovima prolaz kroz Bosfor.

Ministarstvo odbrane Ukrajine izveštava da se 14 ruskih borbenih grupa kreće ka Kijevu sa severoistoka

Oglasio se Kremlj: Kijev odbio pregovore sa Moskovom

Trećeg dana sukoba u Ukrajini kao bomba je odjeknula vest da je Putin bio naložio da se prekinu specijalne operacije ruskih trupa u toj zemlji. Međutim, ubrzo je tu odluku i povukao.

Medvedov: Rusiji više nisu potrebni diplomatski odnosi sa Zapadom

Rusiji zapravo više nisu potrebni diplomatski odnosi sa Zapadom, rekao je u subotu bivši predsednik i visoki bezbednosni zvaničnik Dmitrij Medvedev, odbacujući zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog njene invazije na Ukrajinu.

-Ne trebaju nam posebno diplomatski odnosi… Vreme je da zaključamo ambasade i nastavimo kontakte gledajući jedni druge kroz dvoglede i preko nišana, napisao je Medvedev na svojoj stranici na ruskoj društvenoj mreži VK.

Ukrajinske službe: Rusko iskrcavanje kod Lavova je lažna vest

Ukrajinske bezbednosne službe odbacile su izveštaje gradonačelnika Lavova da se 60 ruskih vojnika iskrcalo u regiji preko noći.

Služba državne bezbednosti (SBU) saopštila je da je informacija lažna i da do takvog sletanja nije došlo. Rečeno je da je ukrajinski helikopter obavio izviđački let u tom području.

-Molimo stanovnike da ostanu mirni!, SBU stoji u saopštenju objavljenom na Fejsbuku.

Oglasio se Ramzan Kadirov

Čečenski lider Ramzan Kadirov se oglasio i rekao da još uvek ne šalju nikoga.

-Još nikog ne šaljemo… Danas smo okupili dobrovoljce koji su spremni da u bilo kom trenutku krenu u bilo koju specijalnu operaciju na bilo kojoj teritoriji da bi zaštitili našu državu, naš narod, rekao je Kadirov u Groznom, a prenose RIA. Novosti

Kličko: U središti grada nema ruskih vojnika

Kijev je pod kontrolom ukrajinske vlade, a u središtu grada nema ruskih vojnika, rekao je gradonačelnik Vitalij Kličko.

Francuzi zaplenili ruski trgovački brod?

Francuska pomorska policija je u subotu rano ujutro u kanalu La Manš zaplenila brod koji bi prema francuskim vlastima mogao da pripada ruskoj kompaniji osumnjičenoj za kršenje trgovinskih sankcija povezanih sa ratom u Ukrajini.

Holandija i Češka šalju vojnu pomoć Ukrajini

Holandija će poslati 200 defanzivnih raketa Ukrajini u što kraćem vremenskom roku, saopštila je holandska vlada u današnjem pismu parlamentu, a vojnu pomoć šalje i Češka.

MOD Ukrajine: Ruski padobranci pokušali da zauzmu aerodrom Vasilkiv, uništeni su

Saopštili su da su ruski padobranci pokušali da se iskrcaju u oblast Tomilivki, kako bi zauzeli aerodrom Vasilkiv, ali ih je ukrajinska vojska uništila.

Moskva tvrdi da je Zelenski pobegao iz Ukrajine, ali on je i dalje u Kijevu, tvrdi ukrajinska ambasada u velikoj Britaniji.

Ćerka Putinovog portparola na Instagramu napisala “NE RATU“ . Objava je ubrzo obrisana

Elizaveta Peskova (24), ćerka Putinovog portparola Dmitrija Peskova, na svom Instagramu objavila je stori vezan za napad na Ukrajinu.

Članica ukrajinskog parlamenta: naše žene će štititi naše tlo

Kira Rudik, članica u ukrajinskog parlamenta, objavila je fotografiju na kojoj drži kalašnjikov, uz natpis: “Naše žene će štititi naše tlo na isti način kao i naši muškarci”.

Helikopterski desant kod Lavova

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak na kom se može videti helikopterski desant u blizini grada Lavova, koji se nalazi na zapadu ukrajine.

Gradonačelnik Lavova je pre nekoliko minuta saopštio da su se tamo iskrcale ruske trupe. Kako prenose ukrajinski mediji, meta je helikopterski puk u blizini tog grada, zapravo kod Brodija.

Ovo je prvi put da je zapad Ukrajine na meti, ako osvoje aerodrom, faktički će ruske snage izbiti na granicu sa Poljskom.

U Ukrajinu stiglo protivtenkovsko oružje, municija i PVO sistemi

Ukrajinski šef diplomatije Dmitrij Kuleba izjavio je da je u Ukrajinu stiglo protivtenkovsko oružje, sredstva protivvazdušne odbrane, municija za sve vrste naoružanja i artiljerije, vozila, panciri, gorivo.

Borbe širom Ukrajine, Rusija pokrenula koordinirane raketne i artiljerske napade

Ruske snage pokrenule su u subotu koordinirane raketne i artiljerske napade na ukrajinske gradove, uključujući glavni grad Kijev, gde je izbila pucnjava u blizini vladinih zgrada u centru grada, rekli su vojni zvaničnici i očevici, prenose agencije.

Ukrajinske vlasti pozvale su građane da pomognu u odbrani Kijeva od napredovanja ruskih snaga koje su izvršile invaziju u četvrtak u najgoroj evropskoj bezbednosnoj krizi u poslednjih nekoliko decenija, prenosi Rojters.

U Kijevu su eksplodirale artiljerijske granate, rekao je Rojtersov svedok. Ukrajinski zvaničnici rekli su da su ruske snage ispalile krstareće rakete iz Crnog mora na gradove Sumi, Poltavu i Marijupolj, kao i da su se vodile teške borbe u blizini grada Marijupola na jugu zemlje.

Suze u programu uživo

Klajv Majri, reporter BBC-ja, sinoć je izveštavao iz Kijeva. Nalazio se ispred manastira svetog Mihovila, dok su se oko njega čule sirene. Gledaocima je rekao da „se vode žestoke borbe“. Potom je najavio svoju kolegincu, a iz oka mu je potekla suza.

Beba rođena na stanici podzemne železnice

Svetski mediji prenose vest o bebi rođenoj noćas u improviziranom skloništu, zapravo u podzemnoj stanici metroa u Kijevu.

Ukrajinske vlasti: Držimo grad Keršon

Ukrajina tvrdi da njihove snage kontroliraju grad Keršon. Radi se o gradu na jugu zemlje, severozapadno od Krima.

Gradonačelnik Ihor Kolijakev kaže da su odbijeni svi ruski napadi.

Ukrajinci tvrde da su srušili ruski Iljušin-76?

Ukrajinska vojska tvrdi da je blizu Kijeva srušila ruski vojni transportni avion Iljušin-76 koji je prevozio ruske padobranace.

Narednik ukrajinskog glavnog štaba Valerij Zalužni na Tviteru je objavio da je veliki višenamenski Iljušin srušen pokraj grada Vasilkiva, tridesetak kilometara od Kijeva.

Rusi osvojili prvi ukrajinski grad

Ruske snage osvojile su u subotu ukrajinski grad Melitopol na jugoistoku zemlje, javila je ruska novinska agencija Interfax. U Melitopolu živi oko 150.000 ljudi. Ako su ruski navodi točni, to bi bio prvi veći ukrajinski grad koji je pao u ruke neprijatelja od četvrtka, kada je počela invazija.

Evakuisana Ambasada Ukrajine u Moskvi

Ukrajinska ambasada u Moskvi evakuiše se u Letoniju, navodi Rojters.

Ovu vest je jutros saopštio portparol letonskog ministarstva spoljnih poslova.

Poslednjih dana oko zgrade su se odvijali antiratni protesti, a neki Rusi su napolju polagali cveće.

Zelenski pozvao na odluku o članstvu u EU

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski pozvao je na odluku o članstvu Ukrajine u Evropskoj uniji.

-Presudan je trenutak da se jednom zauvek zatvori dugogodišnja diskusija i donese odluka o članstvu Ukrajine u #EU, rekao je on na Tviteru.

-Razgovarali smo sa @eucopresidentom o daljoj efikasnoj pomoći i herojskoj borbi Ukrajinaca za njihovu slobodnu budućnost, dodao je on.

Kličko: Dvoje dece među 25 ubijenih u Kijevu

U teškim borbama tokom noći u Kijevu poginulo je 35 ljudi, uključujući dvoje dece, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko. Nisu dostupni dodatni detalji, ali u posebnom izveštaju Rojtersa koji se poziva na savetnika Ministarstva unutrašnjih poslova, nije bilo mrtvih u stambenom bloku koji je navodno pogođen ruskom raketom.

Borbe na periferiji Kijeva

Na društvenim mrežama osvanuo je snimak kako se ljudi bore protiv ruskih tenkova sa bombama koje su sami napravili.

Pogođena stambena zgrada u Kijevu

Stambena zgrada u blizini drugog aerodroma u Kijevu pogođena je projektilom ili raketom rano u subotu, a slike sa mesta događaja pokazuju veliki udar na gornje spratove višespratnice.

Kako prenose strani mediji, spoljni zidovi nekoliko stambenih jedinica, čini se, da su potpuno razneseni.

Kličko je rekao da nije poznat broj žrtava.

Čapjanka pod ruskom kontrolom?!

Građani mesta Čapjanka pored Harkova na iglralištu skinuli rusku zastavu

Zatišje pred buru?!

Građani kijeva javljaju da je u pojednimi gradskim četvrtima, pucnjava i detonacije koje su odjekivale su iznenada prestale i da je zatišje, kao i da su prvi put posle tri dana mogli da čuju ptice.

Zelenski u video poruci iz Kijeva

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski oglasio se rano jutros iz Kijeva video porukom da neće položiti oružje, kao i da ostaje u Kijevu

Poginulo 3.500 ruskih vojnika

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da je do sada Rusija u invaziji izgubila 3.500 vojnika, 14 borbenih aviona, 8 helikoptera, 102 tenka, 536 oklopnih vozila, 15 artiljerijskih oruđa,

U vazdušnoj borbi oboren ruski SU-25

Ukrajinski vojni analitičar Ilja Pomorenko saopštio je na Tviteru da je u vazdušnoj borbi oboren ruski jurišnik Su-25 pored Vinjtsaje u dubinu ukrajinske teritorije gde do sad nije bilo ruske vojske

Neksta: Rusko vojni konvoj od 100 vozila ušao u Kijev

Ruski vojni konvoj sa 100 vozila ušao u Kijev iz smera Višhoroda. Na vozilima ne ispisano slovo V

SAD odobrile 600 miliona dolara pomoći za Ukrajinu

SAD su odobirle finansijsku pomoć ukrajinu u vrednosti od 600 miliona dolara od čega će 350 miliona biti izdvojeno za vojsku

Zelenski odbio na napusti Kijev

Ukrajnski preedsednik odbio je da napusti Kijev i poručio SAD da mu treba municija, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare