PUTIN SE OGLASIO PRE NAPADA NA Ukrajinu: UPOZORAVA svakoga ko ima u planu da ih OMETA

Predsednik Rusije Vladimir Putin jutros rano je najavio početak „specijalnih vojnih operacija“, nakon čega je ruska vojska napala ciljeve u Ukrajini. 

On je objavio početak vojnih operacija dok je u toku bila sednica Saveta bezbednosti UN, prenosi Telegraf. Svetski mediji javljaju da se širom cele Ukrajine čuju eksplozije.

Putin je u obraćanju najavio da Rusija „ne planira da okupira teritorije Ukrajine“, i rekao da je počela specijalna vojna operacija koja za cilj ima da „orbani narod Donjecka i Luganska od agresije Ukrajine“.

Kako je rekao Putin, „krajnji cilj operacije je da zaštiti ljude koji su 8 godina bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu“, i dodao da Moskva želi da „demilitarizuje i denacifikuje Ukrajinu, te da preda pravdi one koji su počinili zverstva protiv civila“.

– Nemamo plan da okupiramo teritorije Ukrajine. Nećemo nametati bilo šta bilo kome na silu – rekao je.

-Sada nekoliko veoma važnih reči za one koji bi mogli biti u iskušenju da se umešaju u događaje koji se dešavaju: ko god pokuša da nas ometa, štaviše, da stvori pretnje našoj zemlji i narodu, treba da zna da će odgovor Rusije biti trenutan i da će vas dovesti do takvih posledica sa kojima se nikada u svojoj istoriji niste suočili, upozorio je on.

Putin je rekao da su sve neophodne odluke donete i da se nada da će njegovu poruku imati ko da čuje, prenosi Kurir.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare