SMRT ULIČNOG SVIRAČA U NOVOM SADU: POLAKO SAM OTIŠAO KUĆI, ISTUŠIRAO SE I LEGAO DA SPAVAM: Monstruozne reči osumnjičenog!

Žarko R. (21), osumnjičeni za ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (61), ispričao je inspektorima da je posle zločina ostao u blizini i posmatrao kako nesrećni čovek leži na pločniku, a čak je s prolaznikom sačekao Hitnu pomoć, prenosi Kurir.

Da podsetimo, Žarko R. osumnjičen je da je u sredu do smrti pretukao Kostića jer nije imao da mu da više od 390 dinara. On je lociran posle nekoliko sati i uhapšen, a već je detaljno ispričao kako je tukao nesrećnog svirača.

Bez empatije

– Kad sam video da se ne pomera i kako mu lije krv iz glave, pomerio sam se nekoliko metara dalje i posmatrao. Video sam jednog čoveka kako zastaje pored Kristijana i kako zove Hitnu pomoć – izneo je šokantnu odbranu u policiji Žarko R.

Kako je dalje rekao, tada je odlučio da priđe prolazniku koji je ostao da sačeka Hitnu.

– Šta se desilo? Video sam i ja čoveka da leži, pa sam krenuo da vidim šta mu je. Pa da li znate šta se desilo?, ispitivao sam prolaznika – smireno i bez ikakve empatije ispričao je inspektorima osumnjičeni. Kako je rekao, kada se sklonio, otišao je do trafike i kupio cigarete od para koje mu je dao ubijeni Bleki.

Kako je Bleki postao beskućnik

Prodao stan da plati operaciju srca drugu

Užasna smrt uličnog svirača uznemirila je Novosađane. Prijatelji, a i oni koji su ga znali samo kao svirača opraštaju se na društvenim mrežama od njega. – Kako ga ne bismo žalili. Kristijan je svoj stan prodao da bi dao novac prijatelju za operaciju srca. Od tada je bio beskućnik. Iskreno, ne znam ko je taj prijatelj kome je dao sve pare od prodatog stana. Nije želeo o tome mnogo da priča, znao je samo da kaže: „Bitno je da sam u tom trenutku i ja nekome pomogao!“ Kakvog čoveka je Novi Sad izgubio, zbog jednog klinca koji ga je ubio iz hira, to znamo mi koji smo ga znali. Ko ga nije poznavao ne zna da on nikada nije bio materijalista. Znao je da zaspi i na klupi, ili da noć provede u nekom lokalu u kom je radio. Ranom zorom bi zauzimao svoje mesto, na stepenicama podzemnog prolaza i uveseljavao po ceo dan Novosađane. Voleo je svima da pomogne, da sa svima porazgovara – priča njegov dobar prijatelj.

– Da, od njegovih para sam kupio cigarete, zapalio cigaru i stao pored tog čoveka kako bih utvrdio da li je neko nešto video. Shvatio sam da ne sumnjaju na mene, te sam lagano otišao kod majke, koja živi u Novom Sadu, jer su mi se roditelji razveli, pa ona živi ovde, a otac u Žablju.

Žarko R. tada je pojasnio da on malo stanuje sa ocem, a malo sa majkom.

Istuširao se i legao

– Kad sam došao, istuširao sam se i legao – nastavio je da priča, zapanjivši prisutne u policiji svojom hladnokrvnošću.

Podsetimo, juče je Žarko R. takođe ispričao sve i priznao izvršenje dela.

– On je u jutarnjim satima u sredu u Kosovskoj ulici, dok je Kostić hodao ulicom s gitarom, od koje se nije razdvajao, zaustavio nesrećnog čoveka i tražio mu novac. Pošto Kostić nije imao više para, pretukao ga je do smrti. Kako je sam već rekao inspektorima, tukao ga je iz hira, jer je mislio da Kostić ima novac, ali da se pravi da nema – kaže izvor.

Promenio ime

Radio na televiziji sedam godina

Kostić je, kako pričaju Novosađani, bio dobri duh ovog grada. – Svojevremeno je slušao Pink Flojd i odlučio da ovaj bend približi Novosađanima, izvodio je njihove pesme. Svakog dana je svirao na ulici, smejao se i delio svoje priče i pesme uz obaveznu cigaretu. Navodno, rođen je kao Ramiz Hamzić, ali je devedesetih promenio ime i uzeo majčino prezime i dedino ime, kako bi lakše dolazio do posla. Kako je i sam naveo u filmu „Ja, supermen“, sedam godina je radio na RTV, ali je dobio otkaz i od tada mu je sve krenulo nizbrdo – pričaju građani koji su u četvrtak uveče palili sveće na mestu na kom je Bleki svirao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare