RAT NA POMOLU, OVAKO JE BAJDEN ZAPRETIO PUTINU!

Predsednici SAD i Rusije Džo Bajden i Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o krizi oko Ukrajine, a razgovor je trajao nešto više od sat vremena, saopštila je Bela kuća, a prenosi Republika.

Džozef Bajden je rekao da ako Rusija preduzme dalju invaziju na Ukrajinu da će SAD zajedno sa zaveznicima i partnerima odgovoriti sankcijama Rusiji.

– Ako Rusija preduzme dalju invaziju na Ukrajinu, Sjedinjene Države će zajedno sa svojim saveznicima odlučno odgovoriti i nametnuti brze i teške sankcije Rusiji – rekao je Bajden u razgovoru sa Putinom.

Predsednik Bajden je ponovio da će dalja ruska invazija na Ukrajinu proizvesti ljudsku patnju i umanjiti ugled Rusije.

On je takođe poručio da se ova kriza može rešiti diplomatskim putem, u punoj koordinaciji sa savetnicima i partnerima, te da su spremni i na neki drugi scenario.

Podsetimo, razgovor predsednika SAD, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina je trajao tačno 62 minuta, a Putin je želeo da se telefonski razgovor obavi u ponedeljak, ali je na inicijativu američke strane on zakazan za danas, s obzirom da američke obaveštajne službe imaju informacije o, kako Bela kuća tvrdi, sve brojnijim znacima da bi Rusija mogla uskoro da napadne Ukrajinu.

Putin je ranije danas razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a u petak je Bajden održao virtuelni razgovor sa najznačajnijim NATO saveznicima i Evropskom unijom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare