UŽAS NA ZVEZDARI! Pomahnitali staford napao slepog čoveka, rastrgao psa vodiča, pa se zaleteo na decu!

Vlasnički pas rase stafor napao je prekjuče slepog čoveka sa svojim psom vodičem rase belgijski ovčar, u ulici Despota Olivera kod petkog parkića na Zvezdari u Beogradu, a samo pukom srećom niko nije stradao.

Nažalost, teže povrede zadobio je belgijski ovčar.

Kako Kurir prenosi, do incidenta je došlo kada je, dok je čovek šetao uz pomoć svog psa vodiča, staford iznenada naleteo na njih i uhvatio čoveka za nogavicu.

– S obzirom na to da su belgijski ovčari jako disciplinovani i privženi svom vlasnik, pas je krenuo da zaštiti čoveka, a tada je pomahnitali staford krenuo u krvavi napad i počeo je da ujeda belgijskog ovčara. Doslovno ga je kidao – kaže jedan očevidac nemilog događaja.

On dodaje da su ljudi, koji su se zatekli kod parkića, pokušali da pomognu nesrećnom čovek i njegovom psu, ali da je tada pas napadač napao i povredio i jednu ženu.

– Staford je nakon toga pobegao ispod obližnjeg parkiranog automobila i tu se skrivao više od pola sata. Policija, koju su uznemireni građani pozvali, ubrzo je stigla ali nisu mogli nikako da dođu do psa – kaže naš sagovornik i dodaje da je staford iznenada izašao i zatrčao se pravo ka parku, u kom je u tom trenutku bilo oko 20 mališana.

– Jedan od policajaca stavio je brzo zaštitne rukavice, a krvoločni pas je tada krenuo prema parku punom dece. Nije više bilo vremena za čekanje, deca su bila u opasnosti. Policajac je skočio na leđa stafordu i uspeo je da ga zadrži do dolaska Zoohigijene – prepričao je čovek koji se zatekao u tom momentu na Zvezdari.

– Da taj policajac nije tako postupio ko zna šta bi bilo! Sigurno bi staford napao decu. Svaka mu čast, zahvaljujući njemu izbegnuta je tragedija – rekao je ovaj Beograđanin.

Kako dalje navodi, Zoohigijena odvela je stafda. On je čipovan, tako da će se utvrditi ko je vlasnik. Inače, kako kažu očevici, dok je trajala drama, vlasnik staforda se nije pojavljivao.

– Belgijski ovčar odveden je u veterinarsku ambulantu u kojoj se polažu svi napori da se spase život ovom hrabrom psu, koji je teško povređen u stravičnom napadu – objašnjava naš izvor.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare