OTEO DEVOJKU USRED BEOGRADA! Strpao je u auto i krenuo prema Kruševcu, policija ga zaustavila u Jagodini

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen ie Beograđanin Č. N. (30) zbog sumnje da je juče popodne u ulici Vojislava Ilića oteo svoju devojku M. A. (32), zaključao je u kolima i uputio se ka Kruševcu dok je ona zahtevala da je pusti.

Međutim, u saradnji dežurnog zamenika Prvog OJT-a u Beogradu sa policijskim službenicima PS Zvezdara i policijskim službenicima PU Jagodina, izvršena je opservacija kretanja vozila kojim je upravljao osumnjičeni, nakon čega je on uhapšen u Jagodini, a danas je priveden na saslušanje u beogradsko tužilaštvo.

On je na saslušanju delimično priznao izvršenje krivičnih dela prinuda i protivpravno lišenje slobode, nakon čega je tužilaštvo zatražilo od suda da mu odredi pritvor, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Pritvor je predložen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Č. N. se tereti da je u utorak oko 15:45 časova u ulici Vojislava Ilića, u blizini tržnog centra „Beo šoping centar“, nakon verbalne rasprave sa M. A devojku nasilno ugurao u auto na mesto suvozača i zaključao vrata sprečavajući je da izađe, nakon čega je startovao vozilo i krenuo ka Kruševcu, dok je ona sve vreme zahtevala od njega da je pusti da izađe.

Nakon saslušanja osumnjičenog, postupajući zamenik javnog tužioca je podneo predlog dežurnom sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da mu se odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da ce uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

– U daljem toku postupka, postupajući zamenik javnog tužilioca će u svojstvu svedoka ispitati oštećenu M.A. i druge svedoke koji su očevici događaja, eventualno narediti vršenje potrebnih veštačenja i preduzeti druge dokazne radnje za kojima se ukaže potreba, a nakon čega ce se doneti odluka o eventualnom podnošenju optužnog predloga protiv Č.N. zbog izvršenja navedenih krivičnih dela – navodi se u saopštenju Prvog osnovnog tužilaštva.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare