ALEKSANDAR VUČIĆ SE OBRATIO NACIJI IZ BUDIMPEŠTE: Milanović se iznenadio snažnim napretkom Srbije, pa sam ja postao zlikovac!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ekskluzivno za Kurir televiziju govorio o ključnim porukama koje je spremio za učesnike Četvrtog demografskog samita u Budimpešti, o trenutnoj krizi na Kosovu i Metohiji, promenama u SNS, odnosima u regionu i drugim aktuelnim temama…

Vučić je rekao da će na Samitu u Budimpešti govoriti o natalitetu u Srbiji i naglasio da Srbija mora da napravi veći skok.

– Beograd raste zahvaljujući migracijama, ali su nam sela pusta, kako god da okrenete imamo mnogo problema po tom pitanju – rekao je Vučić i istakao da se pomak vidi u najsiromašnijim opštinama, a da je najgora situacija u Beogradu.

Govoreći o situaciji na severu Kosova i Metohije, predsednik Vučić je rekao da sa Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom uvek razgovara i da je suština u tome da rešimo problem.

– Šta je to Srbija uradila, o čemu da razgovaramo? Mi treba da budemo srećni što će oni dobiti 70-80 odsto onoga što su tražili. Neću da se saglasim sa „politikom svršenog čina“. Nemojte da trošite moje vreme, ne postoji ta sila koja će me naterati na to. Pre toga morate da isporučite zajednicu srpskih opština – rekao je Vučić.

On je upitao Prištinu „što hapsi Srbe, gde je tu pravo, gde je tu pravda“.

Predsednik je rekao da „Kvinta ne zna šta da predloži, jer je ono što su ponudili odbio“.

Vučić je komentarisao i situaciju sa registarskim tablicama na Kosovu i Metohiji.

– Tamo imate RKS tablice – tablice nezavisnog Kosova, zatim KS tablice koje su statusno neutralne i imate tablice iz Srbije. Mi smo hteli da uzmemo te statusno neutralne, ali oni ne žele. Ljudi sa severa neće da im se povinuju, zato su krenuli u ovu nasilničku akciju – naveo je.

Predsednik je ponovio da je spreman da ide na razgovore u Brisel, ali da nije optimista i podsetio da se Briselski sporazum ne poštuje.

Govoreći o napadu predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, Vučić je upitao što to kaže u petoj godini svog mandata.

– Zato što se iznenadio snažnim napretkom Srbije, onda je Vučić postao zlikovac- rekao je Vučić.

– Zašto danas 122 teksta u hrvatskoj štampi? Zabrinuti su jer nema više njihove pune dominacije na Balkanu, kao što je bilo za vreme nekih drugih predsednika Srbije. Ja njima ne želim da uvredom uzvraćam na uvrede.

On naglašava da „Srbija više nije džak za udaranje“.

– Ne mogu da računaju na sigurnu mrežu kriminala i ja sam zadovoljan zbog toga – rekao je Vučić.

On je prokomentarisao i stanje u Srpskoj naprednoj stranci i najavio značajne promene.

– 50 odsto članova Glavnog odbora će biti novi ljudi – kaže predsednik.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare