PREDSEDNIK POVODOM DANA RUDARA: Na poklon dobio šlem! Poštu Lazanskom odaću u 13 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićorganizovao je danas prijem povodom Dana rudara.

– Divne žene, hvala što ste danas ovde, ovde su žene rudari, rudarke, naše junakinje, naše heroine koje na najbolji mogući način doprinose razvoju Srbije. Beskrajno sam zahvalan na vašem teškom i odgovornom radu. Mi bez vas ne bismo imali ni dovoljno struje, ni dovoljno grejanja. Ovo su divne žene koje su zaposlene u različitim rudarskim basenima, inženjerke, imamo 135 njih koje ulaze u jamu i koje najteže poslove obavljaju rame uz rame sa muškarcime – rekao je predsednik Vučić.

Posle prijema i koktela predsednik se obratio medijima i najavio da će u 13 sati odati poštu Miroslavu Lazanskom.

Predsednik se odgovarajući na pitanja novinara osvrnuo i na situaciju u fabrici Geoks u Vranju i rekao da su radnici koji su tu izgubili posao već započeli prijavljivanje u fabrici Teklas koju je juče posetio u Vladičinom Hanu. Interesovanje je veliko, posebno što će tu plata biti 62.000, skoro duplo veća od one koju su imali u zatvorenoj fabrici.

On je rekao i da nikada nije razumeo optužbe opozicije da ne pomažu narodu, a kad pomažu onda zašto pomažu. Dodao je da to nikada neće razumeti.

O Trepči i provokacijama na KiM

– Što se tiče naših svetinja UNESKO je doneo odluku o ugroženosti objekata, kada imate društvo u kojem se takav odnos prema Srbima podstiče, a ne kritikuje, logično je da se sa time suočavamo. Sve će biti veoma teško, svaka bitka – rekao je predsednik.

Predsednik je čestitao praznik, Dan rudara, poručivši da nam rudarstvo danas donosi odlične rezultate i čini 3,5 do 4 odsto BDP-a. Zahvalio se još jednom damama koje su, svojim radom, omogućile da danas možemo da povećavamo minimalne zarade, ali i plate i penzije.

– Pokušaćemo da vidimo šta možemo da uradimo da bi plate rasle. Verujem u rudarstvo, to je grana privrede koja će tek da raste u Srbiji i da će njen značaj tek da se vidi – istakao je predsednik.

Predsedniku je uručrn poklon uz rudarsko „Srećno“.

On je uputio i poruku „da znate da Srbija neće da beži od svojih kapaciteta uglja, imaćete posao i za 10, 20 i 30 godina“

– Veliko hvala, srećan praznik! Hvala na svemu što radite za našu zemlju – istakako je Vučić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare