KAKO SU SLOVENCI RASKRINKALI „KAVČANE“: Agenti glumili dilere i kurire, burek šifra za heroin!

Slovenački ogranak kavačkog klana raskrinkali su prikriveni islednici, koji su glumili kupce velikih količina droge i kurire, navodi se u dokumentima slovenačkih istražitelja.

Jedan od agenata, kako navode, bio je čak i vozač teretnjaka kog su članovi klana angažovali da prevozi novac za drogu. Tokom istrage je utvrđeno, kako se navodi, da je šifra za heroin u slovenačkom ogranku zloglasnog klana bila „burek“ i da se naručivao kao ovo pecivo.

Nisu sumnjali

– Vođe klana, čiji je organizator bio Podgoričanin Milan Vujotić (39), nisu sumnjale u agente, između ostalog i zbog toga što su oni bacali sumnju na druge članove, lojalne kriminalnoj grupi – prenose crnogorske Vijesti navode dokumenata. Podsetimo, Vujotić je označen kao jedan od najbližih saradnika vođa kavačkog klana Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, a navodno je veliki deo novca koji je ogranak u Sloveniji zarađivao završavao tajnim kanalima u rukama Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako je otkriveno, u avgustu prošle godine najmanje tri agenta dobila su zadatak da otkriju ko je u grupi zadužen za nabavljanje i prodaju heroina i kojim kanalima droga stiže u Sloveniju. Tokom praćenja grupe navodno su prikupili sve dokaze i otkrili celokupnu šemu klana, uključujući i to ko je šef, ko dobavljač kokaina, a ko kurir.

Šverc kokaina

Osim tajnog agenta koji je glumio člana klana, na svojoj poziciji imali su i agenta koji je glumio kupca iz Italije i nadimak mu je bio Žabar.

– Kada je kupio drogu, žalio se na kvalitet heroina, pa je dobio šansu da proba novi. Dogovorili su da šifra za heroin bude „burek“ i da se tako naručuje. Kada je Žabar dobio novu pošiljku, na njoj su pronađeni otisci više pripadnika grupe – otkriveno je kako su skriveni islednici potpuno razotkrili veliku kriminalnu grupu, za koju se sumnja da je prošvercovala najmanje 790 kilograma kokaina.

Filmska akcija

Tajni agent označen kao „7006“

U dokumentima istražitelja navodi se i osoba koja je u grupi imala ulogu vozača teretnjaka, a inače je tajni agent, u spisima označen kao „7006“.

– Tada je imao i zadatak klana – da javi kojim automobilom se dovezao kurir jednog od članova klana, što je i učinio. Primopredaja je izvršena tako što je član klana tajnog agenta 7006 pozvao u svoj auto. Tajni agent je seo na mesto suvozača, nakon čega je narko-diler napravio manji krug i tokom vožnje mimikom i očima uperenim u područje ručne kočnice mu pokazao zamotuljak, koji je on stavio u džep – piše u spisima. Istražitelji su utvrdili da je u pitanju heroin velike čistoće i na zamotuljku su pronašli otiske četiri muške osobe.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare