Ministar Vulin o hapšenju Jovičića: Vučić prvi predsednik koji je ispunio obećanje da NEMA ZAŠTIĆENIH

Ministar policije Aleksandar Vulin je u jutarnjem dnevniku RTS govorio o hapšenju predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića i istakao da kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nema zaštićenih.

– Kod predsednika Vučića nema zaštićenih. Ovo što je uradio sa hapšenjem Jovičića je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon. Niko nema takav autoritet. Vučić je prvi predsednik koji je ispunio obećanje da nema zaštićenih, ko je imao hrabrosti pre njega da ovako nešto uradi, da napravi štetu svojoj stranci? – rekao je Vulin.

Ministar je objasnio i za šta se tereti Jovičić.

– Aleksandar Jovičić i još sedam lica se terete za zloupotrebu službenog položaja. Najpre su stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i uzimali novac za to da im se ne šalju inspekcije i da jednog dana ti nelegalni objekti budu ozakonjeni – objasnio je on.

Vulin je potvrdio da je izvršen pretres privatnih i službenih prostorija Aleksandra Jovičića.

– On je uhapšen pre dolaska u zgradu opštine Palilule, ne mogu da pričam o detaljima istrage trenutno – rekao je Vulin.

Ministar je naglasio da će ovakvi slučajevi uvek biti sankcionisani.

– Nećemo ući u lov na veštice, ogromna većina članova Srpske napredne stranke i oni koji obavljaju važne funkcije na vlasti su besprekorni ljudi, ali kad se pojavi neko ovakav, on će uvek biti sankcionisan – kaže ministar policije.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare