Krizni štab prelomio: KAFIĆI RADE DO PONOĆI, promenjeno radno vreme kioska

Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da će ugostiteljskim objektima rad biti produžen do ponoći, a na kioscima ćemo moći da kupujemo kao nekada, od 00 do 24 sata.

Da se Srbija polako vraća životu na koji smo navikli, svedoči i produženi rad bioskopa, pa će poslednja projekcija biti od 23 sata.

Jedna o bitnijih odluka odnosi se i na naknadu od 3.000 dinara za vakcinisane koju će, kako je odlučio Krizni štab, moći da dobiju svi koji se za vakcinaciju prijave danas do ponoći.

Kako se saznaje, u narednim danima biće doneta odluka o proslavi matura, kao i pravila po kojima bi one mogle da se odvijaju.
Da li će biti matura, dr Tepavčević nije mogla da precizira nakon završene sednice, ali je navela da ako to bude bilo u školama i u kontrolisanim uslovima, njen odgovor je „da“.

Takođe je doneta odluka da će na seminarima, kongresima naučnim i poslovnim biti dozvoljeno prisustvo do 200 osoba, što je više u odnosu na ranijih 100.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da će biti ukinut besplatni PCR za one koji putuju u Nemačku.

To je jutros najavio i epidemiolog dr Predrag Kon koji je istakao da će i nadalje biti popuštanja mera ukoliko se nastavi ovakva situacija.

– Svi pokazatelji su tu, jasno je da nekog popuštanja mora biti i nadalje će biti ako se nastavi ovakva situacija odnosno poboljšanje. Sada smo u stabilnijoj situaciji činjenica je da je virus još sa nama i da se pomerio ka mlađem uzrastu, dok se u ukupnoj populaciji broj smanjuje. Taj dodatni oprez koji se može meriti još nedeljama da nam se ne bi desilo iznenađenje, ne kakva smo imali, ali nikakva iznenađenja nisu potrebna – rekao je dr Kon za TV Hepi.

UDARNA VEST.rs (Objektiv)

Share
guest
1 Komentar
Stari
Novi Glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare