Vučić: „OD BEOGRADA DO ŠAPCA ZA 40 MINUTA“

Predsednik Aleksandar Vučić obilazi radove na mostu preko Save kod Šapca.

Vučić će obići i radove na drugoj deonici auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica. Radove na važnom infrastrukturnom projektu obilaze ministar građevinarstva Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Vučića je na početku obilaska predstavnik azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ koja izvodi radove na mostu obavestio da sve ide prema planu i da će sve biti gotovo i pre roka.

– Most nam je neophodan za građane Loznice i Šapca i zato vas molim da svi radovi na mostu budu gotovi do 2023. godine kako je i dogovoreno – rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da će kad svi radovi budu završeni, uključujući i brzu saobraćajnicu, što se očekuje do oktobra 2024, od Beograda do Šabca auto-putem biti potrebno 40 minuta.

– Veoma je važno da sve ovo finansiramo iz budžeta, a to znači da nam je država stabilna – naglasio je Vučić.

Predsednik je dodao da će drugi most značajno poboljšati život Šapčana i da će zahvaljujući izgradnji poskupeti zemljište u celom kraju.

– Ovo gradilište doneće mnogo koristi ljudima u Mačvi, Sremu, ali ćemo povezati i južnu Bačku, Beograd… Napravili smo novi krvotok – rekao je Vučić i dodao da predstoji da se probije put ka Novom Sadu ispod Fruške gore. 

Do Loznice za sat i 15 minuta

Most će imati 28 stubova i biće dug nešto više od 1,3 kilometra.

Čitava saobraćajnica od Rume do Loznice biće duga 77 kilometara i imaće veliki značaj za razvoj privrede ovoj dela Srbije. Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra , a radove izvodi azerbejdžanska kompanija Azvirt sa domaćim podizvođačima.

Na ovu saobraćajnicu nadovezivaće se auto-put od Novog Sada preko Fruške Gore do Rume dug 45,4 klilometra, tako da će najveći grad u Vojvodini imati najbržu drumnsku vezu sa zapadnom Srbijom i Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom. 

Pravac Ruma-Šabac-Loznica od 77 km će zajedno sa Fruškogorskim koridorom biti nova saobraćajnica od ukupno 122,4 km nove saobraćajnice. Novim koridorom od Beograda do Šapca će se stizati za najviše 40 minuta, a do Loznice za sat i 15 minuta.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare