KO SE VAKCINIŠE, DOBIJE BESPLATNO PIĆE Vesić: Medicinski deo Kriznog štaba da prihvati realnost i mere kreira u skladu sa tim

Još jedan primer kako se u Izraelu promoviše vakcinacija. Otvorili su punkt za vakcinaciju u kafe baru gde svako ko se vakciniše dobije besplatno piće. Inovativni Izraelci – napisao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

Vesić je istakao da je Srbija, pored Izraela i Velike Britanije lider u broju vakcinisanih u Evropi.

– Ovo je situacija u kojoj smo se retko kada nalazili u našoj istoriji. Umesto da gledamo šta rade drugi, sada moramo da postavljamo trendove i kreiramo politike za izlazak iz krize koje će drugi preuzimati od nas. Ta uloga ne sme da nas uplaši, naprotiv, treba da je iskoristimo da pokažemo svetu da je Srbija mnogo drugačija nego što je bila ranije i da smo od zemlje koja je nekada bila poslednja u Evropi, sada postali neko ko je uspešniji i organizovaniji od najrazvijenijih država na evropskom kontinentu – dodao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda je istakao i da mere treba da se kreiraju u skladu sa realnošću.

– Radujem se tom izazovu, a pozivam i druge donosioce odluka, posebno medicinski deo našeg Kriznog štaba, da prihvati ovu realnost i da kreira mere u skladu sa njom. Ovo više nije vreme kada treba da PRATIMO, ovo je vreme kada treba da VODIMO. Živela Srbija – zaključio je Vesić.

UDARNA VEST.rs(Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare