Ministar Vulin: Vučić se nije čuo ni sa jednim narko-dilerom, ali Đilas i njegova radnica Marinika jesu

Ministar policije Aleksandar Vulin progovorio je o lažnim optužbama Draga Đilasa, prenosi Objektiv.rs.

-Dragan Đilas istinu govori samo kada priča o Jeremiću, u drugim prilikama laže. Tako laže da je predsednik Vučić odgovoran za postavljenje i napredovanje Gorana Papića u MUP-u. Vučić nije postavio Papića nigde, ali je zato Đilas lično postavio za gradskog menadžera Aleksandra Bjelića, koji je sa još osam fukcionera Đilasove vlasti opljačkao Beograd za šest miliona evra za šta je i poslat u zatvor. Papić jeste od konobara postao policajac, ali je Bjelić od vozača postao gradski menadžer, uz razliku što Vučić nije postavio Papića, a Đilas Bjelića jeste. U vreme Vučićeve vlasti Papić je uhapšen, a Bjelić je do zadnjeg sekunda Đilasove vlasti bio na slobodi, bogat, zaštićen i bahat- izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na napade Dragana Đilasa na predsednika Srbije.

– Vučića su prisluškivali tako što su ljude sa kojima može da se čuje stavljali na mere, dajući sudijama lažna obrazloženja, i zato nijedno od 26 prisluškivanih lica nije ni uhapšeno ni osuđeno, a ni u jednom razgovoru od 1.572 ni MUP ni tužilaštvo nisu pronašli ništa što bi bio kriminal. Mere, pa i prisluškivanja, uspostavljaju se da bi neko bio uhapšen i osuđen, a ne da bi se snimali razgovori koje imaju sa predsednikom ili članovima njegove porodice. Vučić se nije čuo ni sa jednim narko-dilerom, ali Đilas i njegova radnica Marinika jesu – rekao je ministar Vulin.

– Multimilioner kakav je Đilas zna da brojevi ne lažu, pa da podsetim da je, u vreme kada je gradonačelnik Beograda bio Dragan Đilas, u gradu počinjeno 33.009 krivičnih dela, a da je prošle godine broj krivičnih dela bio za 13.500 manji. U odnosu na 2011. broj teških krađa smanjen je za 8.000. Reći da je Beograd manje bezbedan posle nego pre hapšenja Belivuka i Miljkovića može da kaže samo onaj kome je žao što su te ubice u zatvoru – poručio je ministar Vulin.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Objektiv.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare