Krizni štab zaseda sutra u 15 sati, razmatraće se uvođenje rigoroznijih mera

Sutra u 15 časova zaseda Krizni štab za borbu protiv koronavirusa, kada će odlučivati da li će biti dodatnog pooštravanja mera, prenosi Kurir.

Nova sednica Kriznog štaba na kojoj će se razmatrati efekti mera uvedenih za vikend, biće održana neposredno što stigne dnevni presek korona brojki i vidi se koliko će biti novozaraženih.

Podsećamo, mere usvojene za ovaj vikend su važile za kafiće, kafane, ugostiteljske objekte i tržne centre koji su imali mogućnost da rade do 14 časova. Međutim, i ovog vikenda komunalna milicija i inspekcije su imale posla u borbi protiv sprečavanja organizovanog okupaljanja,tkzv korona zurki, naime prekinut je određen broj organizovanih okupljanja u petak i subotu noć, kao i nedelju ujutru.

Medicinski deo Kriznog štaba je bio za zatvaranje na pet dana, ali je napravljen kompromis na sednici u petak, pa je ugostiteljima i tržnim centrima dozvoljeno da rade do 14 časova.

Dnevno broj zaraženih korona virusom prelazi 3.000, što je alarmantno i ukoliko se ove mere ne pokažu kao efikasne, razmatraće se uvođenje rigoroznijih mera.

UDARNA VEST.rs (Izvor:Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare